Društvo

Katnić: Izručenje Sinđelića ne može ugroziti potvrdu presude

Ekstradicija svjedoka saradnika u slučaju terorizma u pokušaju ne može ugroziti potvrdu presude - tvrdi Glavni specijalni tužilac Milivoje Katnić.
Katnić: Izručenje Sinđelića ne može ugroziti potvrdu presude
Portal AnalitikaIzvor

Katnić je večeras govoreći u emisiji Živa istina kazao da je siguran da izručivanje Sinđelića ne može ugroziti potvrdu presude.

''Ne može imati odraz on je iznio svoje svjedočenje, dao svjedočki iskaz. Sud je procijenio da je on ispunio svoje obaveze da je govorio iskreno i istinito. Ja vjerujem da će presuda biti potvrđena i da neće biti potrebno da se vraća na ponovni postupak. I da se to desi, Hrvatska je susjedna država on može opet svjedočiti'', kazao je Katnić.

On je dodao da je odluka o ekstradiciji donešena u skladu sa našim pozitivnim propisima Crne Gore.

''Sinđelić dok je ovdje bio tvrdio je da nije počinio to djelo. Njemu je suđeno u Hrvatskoj u odsustvu i to mu daje mogućnost da se postupak obnovi. Ja vjerujem da će on tamo iznijeti svoju odbranu i da će imati fer suđenje i lično želim da dokaže svoju nevinost ako je to bilo tako'', kazao je Katnić.

Skupština je mogla da odluči o Medojeviću

Katnić je večeras potvrdio da je zahtjev Specijalnog državnog tužilaštva da se skine imunitet funkcioneru Demokratskog fronta, Nebojši Medojeviću je vraćen i predloženo je da se umjesto njega predaju dva nova zahtjeva.

''Protiv poslanika se ne može pokrenuti krivični postupak niti mu se odrediti pritvor osim ako mu Skupština ne skine imunitet. U tu svrhu smo i podnijeli zahtjev ali je taj zahtjev vraćen i rečeno nam je da umjesto njega moramo da pošaljemo dva nova. Parlament je mogao na prvom zasijedanju da stavi na dnevni red i da donese neku od dostupnih odluka ali oni su odlučili nešto što nije baš praksa i zahtjev nam vratili i tražili da pošaljemo dva nova zahtjeva. 

Mi jasno stojimo pri stavu da smo podnijeli pravilan zahtjev i da je o njemu trebalo odlučiti ali pošto poštujemo tu instituciju, ispoštovaćemo šta su rekli i poslati zahtjeve''kazao je Kantnić.

Portal Analitika