Kultura

Tri murala posvećena vezi Crne Gore i EU

U Podgorici, Baru i Bijelom Polju uskoro će početi oslikavanje murala posvećenih vezi Crne Gore sa Evropskom unijom. Murali su izabrani konkursom na temu "Ja za Evropu, Evropa za mene", koji je raspisao Generalni sekretarijat Vlade – Sektor za informisanje javnosti o EU i procesu pristupanja EU.
Tri murala posvećena vezi Crne Gore i EU
Agencije/Portal AnalitikaIzvor

Najbolja idejna rješenja, prema ocjenama stručnog žirija, dostavili su Mia Pejović (za mural u Podgorici), Pavle Cvijović (za mural u Bijelom Polju) i grupa Kunstler, koju čine Danijela Darmanović Mahmutović, Anđela Mršulja i Marija Raketić (za mural u Baru).

Mural koji će biti oslikan u Podgorici  Mural koji će biti oslikan u Podgorici
Najbolja idejna rješenja odabrala je komisija u sastavu: pomoćnica generalnog sekretara Vlade Nada Vojvodić, profesorica Fakulteta likovnih umjetnosti Maja Šofranac, istoričarka umjetnosti i savjetnica za društvene djelatnosti u službi gradonačelnika Nela Gligorović, akademski slikar i predsjednik Skupštine Opštine Bijelo Polje Abaz Dizdarević, glavni gradski arhitekta grada Bara Igor D. Milošević i menadžerka programa UNDP-ja, Jelena Mrdak.

Konkurs je realizovan u skladu sa Strategijom informisanja javnosti o pristupanju Crne Gore EU 2019-2022, u okviru projekta EU4ME, koji finansira EU, a sprovodi UNDP.

Portal Analitika