Ostalo

Pohvale za Crnu Goru s najviših olimpijskih adresa

Predsjednik Crnogorskog olimpijskog komiteta Dušan Simonović prisustvuje Generalnoj skupštini Asocijacije Nacionalnih olimpijskih komiteta (ANOK) u Dohi (Katar), koja tradicionalno predstavlja najveće godišnje okupljanje olimpijske porodice i prilika je za brojne susrete i sastanke, paralelno sa glavnim programom.
Pohvale za Crnu Goru s najviših olimpijskih adresa
Portal AnalitikaIzvor

Skupština se, u partnerstvu s Olimpijskim komitetom Katara, održava 17. i 18.oktobra i broji više od 1.000 prisutnih: delegate iz 204 zemlje, delegaciju MOK-a na čelu sa predsjednikom Tomasom Bahom, predstavnike Međunarodnih federacija, sportskih institucija i organizacija, ugledne sportske radnike sa svih kontinenata.

Već prvog dana zasijedanja stigle su čestitke za Igre malih zemalja Evrope, kojima je naša zemlja bila domaćin od 27.maja do 1.juna 2019.godine.

U svom uvodnom izlaganju, Robin Mičel, v.d.predsjednika ANOK-a pohvalio je dobru organizaciju Igara malih zemalja Evrope u Crnoj Gori.

Izuzetne pohvale Igrama iznio je i predsjednik Evropskog olimpijskog komiteta Janez Kocijančić, prilikom podnošenja svog izvještaja o radu EOK-a u 2019.godini.

simonovic1

U okviru jučerašnjeg programa, delegati su bili u prilici da saslušaju izvještaje o radu ANOK-a u prethodnom periodu, kao i kontinentalnih asocijacija i da razmotre potrebe i prioritete Nacionalnih olimpijskih komiteta u susret nadolazećim obavezama.

Međunarodni olimpijski komitet, Svjetska Anti-doping organizacija (WADA), Sud za sportsku arbitražu (CAS) i druge značajne sportske institucije takođe su dobile prostora za svoje izvještaje.

Drugi dan rada Skupštine rezervisan je za prezentacije Igara sa olimpijskog kalendara, između ostalih i prvo predstavljanje Organizacionog komiteta za XXV Zimske olimpijske igre, koje će ugostiti Italija - Milano/Kortina 2026.godine.

Posebna pažnja će svakako biti usmjerena na informacije sa prvih Svjetskih igara na pijesku, koje su u organizaciji ANOK-a inauguralno otvorene u Dohi 12.oktobra 2019.godine i završene upravo pred početak Generalne skupštine 16.oktobra, sa učešćem preko 1.200 sportista iz 97 zemalja u ukupno 14 sportova na programu.

Predsjednik Simonović prisustvovaće danas i sastanku Asocijacije Igre malih zemalja Evrope, koji će biti organizovan nakon zaključenja Generalne skupštine ANOK-a.

Portal Analitika