Abiznis

Dva najveća Volijeva objekta radiće u subotu do ponoći

Kompanija Voli odlučila je da subotom produži radno vrijeme do 24 sata u dva najveća prodajna objekta u Podgorici - Super Voliju u Siti kvartu i u Našem diskontu. Iz ostalih trgovačkih lanaca su kazali Pobjedi da neće produžavati radno vrijeme u svojim marketima zbog primjene zakona o neradnoj nedjelji. 
Dva najveća Volijeva objekta radiće u subotu do ponoći
Portal AnalitikaIzvor

- Imajući u vidu da smo htjeli da napravimo posebnu pogodnost za potrošače, odlučili smo da u naša dva najveća marketa subotom radimo do 24 sata u početnom periodu prilagođavanja tržišta novom zakonu – kazali su pobjedi iz Volija i naglasili da će njihove ostale prodavnice raditi u skladu sa redovnim radnim vremenom.

Objasnili su da će radnici u ova dva objekta raditi u tri smjene, pa neće biti prekovremenog rada. Podsjetili su i da su od početka podržali donošenje propisa o neradnoj nedjelji.

Iz Merkatora – CG su saopštili da neće produžavati radno vrijeme.

- Kompanija Merkator - CG neće vršiti izmjene u pogledu radnog vremena, te će IDEA prodavnice ostalim danima u sedmici raditi po ustaljenom radnom vremenu – rekli su iz Merkatora.

Produženja radnog vremena neće biti ni u marketima Domaće trgovine.

- U Aroma marketima i Conto diskontima nije došlo do promjena u radnom vremenu tako da ćemo tokom subote raditi  kao i do sada, a nedjelja će biti neradna – kazali su iz Domaće trgovine.

I iz Franca marketa su saopštili da neće mijenjati radno vrijeme u svojim marketima od kojih neki rade do 22, a neki do 23 sata. Prva neradna nedjelja je 20. oktobra.

Izmjene Zakona o unutrašnoj trgovini su usvojene 20. juna, a najveći crnogorski trgovački lanci saopštili su ranije da podržavaju ovo zakonsko rješenje, iako pojedini očekuju da će promet u njihovim trgovačkim objektima biti smanjen, s obzirom na to da se nedjeljom i praznicima ostvaruje najveći promet.

UPCG je u septembru podnijela Ustavnom sudu inicijativu da ispita ustavnost zakonske odredbe o neradnoj nedjelji.

Portal Analitika