Košarka

Očajan šut iz igre: Budućnost ispustila pobjedu

Košarkaši Budućnost Volija poraženi su večeras u Podgorici od poljske Arke iz Gdinje 62:59, u utakmici trećeg kola D grupe Eurokupa.
Očajan šut iz igre: Budućnost ispustila pobjedu
Portal AnalitikaIzvor

Podgorički tim upisao je treći poraz, nakon što je u prva dva kola izgubio u Malagi od Unikahe 83:70 i pred svojim navijačima od italijsnkog Trenta 77:68.

Ekipu iz Gdinje do drugog trijumfa vodili su Džoš Bostik sa 19 i Ben Emeloglu sa 17 poena.

U podgoričkom timu dvocifreni su bili Hasan Martin sa 14 i Džastin Kobs sa 13 koševa.

Budućnost će u narednom kolu, 23. oktobra, biti gost Galatasaraja.

Osvrt

Kraj 59-62: Činilo se da su se plavi probudili početkom posljednjeg dijela meča. Mini serijom vratili su rezultat u svoju korist međutim nisu se predugo radovali. Loš šut iz igre pratio je plave i u posjednjoj četvrtini što je protivnik iskoristio i opet poveo, ovog puta sa četiri poena. Imala je Budućnost na taj zaostatak i priliku da se ispravi preko tehničke greške ali je dala samo jedan poen. Ipak u posljednjem minutu utakmice gledali smo rezultatsku dramu, nakon koje nažalost Budućnost nije mogla izaći kao pobjednik. Treći poraz u tri odigrana meča za Budućnost Voli.

Treća četvrtina 46:47: Preokret Arke. Budućnost je nakon odmora nastavila sa lošim tempom. Na početku trećeg dijela meča pratila je plave loša sreća, nekoliko šuteva je izašlo iz obruča, međutim kako je vrijeme odmicalo tako je forma bila sve lošija i lošija, te je Budućnost za ovih 10 minuta postigla svega dva koša iz igre uz postotak šuta iz igre od svega 14 odsto. Takođe Budućnost je bez potrebe forsirala trojke te je upisala samo jednu iz čak 10 pokušaja. U odbrani je Budućnost Voli bila bolja ali su zbog očajnog napada gosti preokrenuli i poveli sa jednim poenom prednosti.

Poluvrijeme 35-32: Gosti su se rezultatski malo oporavili ali Budućnost još uvijek drži prednost. Situacija slična kao u prvom dijelu meča ali su ekipe sada djelimično zamijenile uloge. Arka je pojačala odbranu što je dalo rezultate preko dva ofanzivna i sedam defanzivnih skokova dok je Budućnost Voli u ovom dijelu meča upisala ukupno tri. Takođe greške u defanzivi dale su gostima lake poene sa penala a plavi nisu imali mogućnosti da se upišu sa te pozicije. Dodatno uz slabiji šut iz igre Budućnosti, prednost se otopila, ali uprkos tome, na odmor domaći košarkaši idu sa tri poena prednosti. U dosadašnjem toku duela još uvijek nema igrača sa dvocifrenim poenima. Najbliži je Martin koji je upisao devet. Iza njega su Bamfort sa 7, Kobs sa 5 koliko ima i Popović, Mejers 4, Šehović 3 i D. Nikolić 2.

72726898-715143368958977-3811193101880393728-n

Prva četvrtina 21-10: Dominacija ekipe Budućnost Voli na startu večerašnjeg duela. Za plave su dobro utakmicu otvorili Martin i Bamfort dok je Apson uzvraćao za Arku. Ubrzo, već nakon 4. minuta gosti su počeli da griješe što se ubrzo odrazilo na rezultat te je na par minuta do kraja ovog dijela meča Budućnost Voli otišla na 10 poena prednosti. Plavi za sada dobro pogađaju iz igre uz jednu trojku od dva pokušaja i čak 11 defanzivnih skokova, dok je Arka za sada pogodila samo 20 odsto svojih šuteva iz igre.

buducnost-arka

Crnogorski prvak na startu takmičenja upisao je dva poraza. Izgubio je u Malagi od Unikahe 83:70, dok je pred svojim navijačima poražen od italijsnkog Trenta 77:68.

Poljski predstavnik je Eurokup otvorio pobjedom u gostima protiv njemačkog Oldenburga 78:74, dok je pred svojim navijačima izgubio od UNikahe 66:59.

Portal Analitika