Crna hronika

Kašćelanu dvije godine i četiri mjeseca: Nije pošteno

Slobodan Kašćelan (56) iz Kotora, osuđen je danas na dvije godine i četiri mjeseca zatvora zbog pokušaja ubistva Igora Markovića, dok je Igor Marković (45) osuđen na dvije godine zbog pokušaja ubistva Kašćelana. Presudu u ponovljenom postupku protiv Kotorana izreklo je vijeće sudije Predraga Tabaša.
Kašćelanu dvije godine i četiri mjeseca: Nije pošteno
Portal AnalitikaIzvor

Sud je u obrazloženju cijenio okolnosti pod kojima je došlo do pucnjave i kako se navodi u obrazloženju, ne može se raditi o nužnoj odbrani kako su to okrivljeni ranije naveli u odbrani.

Kako je Tabaš kazao, oni su krivi jer su pokušali da "liše života jedan drugog", dok je Kašćelan doveo u opasnost živote Dragana Radonjića i Milivoja Šovrana, koji su se nalazili u njegovom društvu. 

U presudi se navodi da je 30. aprila 2010. godine u Prčnju kod Kotora, Kašćelan sjedio u "Vili Marija", a da mu je Marković prišao kako bi porazgovarali.

Nakon što su krenuli ka parkingu, Kašćelan je  skrenuo desno, uzeo revolver iz auta dok je Marković takođe potegao pištolj i ubrzo su se našli jedan naspram drugog. Oni su ispalili više metaka u pravcu jedan drugog, a jedan od hitaca koje je ispalio Kašćelan, pogodio je Šovrana u desno rame.

Kašćelan je kazao da ovakva presuda nije poštena, a odbrana ima pravo na žalbu. 

Portal Analitika