Društvo

Otkriven spomenik Skenderbegu, nije bilo crnogorske zastave

Spomenik Đerđu Kastriotu Skenderbegu otkriven je danas ispred istoimene škole u mjestu Zatrijebač u Tuzima.
Otkriven spomenik Skenderbegu, nije bilo crnogorske zastave
Malesia.me, Portal AnalitikaIzvor

Bistu je otkrio predsjednik Opštine Tuzi Nik Đeljošaj.

Kako javlja portal malesia.me, otvaranju je prisustvovao veliki broj mještana, gostiju iz Albanije, Kosova, kao i ambasadori tih država i predstavnici Ministarstva kulture Crne Gore.

Đeljošaj se, kako je saopšteno iz opštine Tuzi, zahvalio se svim prisutnima a posebno  dijaspori bez koje podrške  ovaj projekat ne bi bio realizovan.

spomenik-skenderbegu

Učesnike je pozdravio i predsjednik Skupštine opštine Tuzi, gdin. Fadilj Kajošaj koji se zahvalio dijaspori na njihovom doprinosu i naglasio činjenicu da je odluka o uspostavljanju spomenika jednoglasno usvojena u Skupštini Opštine Tuzi.

On je je takođe ocjenio da kada albanske stranke rade zajedno sa drugim partnerima, tada ćemo imati i druge pozitivne rezultate.

spomenik-skenderbegu2

Novac za podizanje spomenika obezbijedila je Fondacija “Trieshi” iz Njujorka, a za održavanje je zadužena Osnovna škola “Đerđ Kastrioti Skenderbeg”.

Na video snimku koji je objavio portal Malesia.me nije se mogla vidjeti crnogorska zastava među učesnicima skupa, ali je bila veoma vidljiva na jarbolu osnovne škole, što je obavezno po zakonu.

 

Portal Analitika