TV / Film

Klasici današnjice na Cinemax-u 2

Izbor Klasika današnjice na Cinemax-u 2 u oktobru!
Film "Generalova kći"
Film "Generalova kći"
Portal Analitika
Portal AnalitikaAutor
Crnogorski TelekomIzvor

Film „Crna kiša“ (Black Rain) je akcioni triler reditelja Ridlija Skota. Njujorški policajac Nik (Majkl Daglas) i Čarli (Endi Garsija) svjedoci su ubistva u baru, nakon čega uhapse izvršioca. Ubica, po imenu Sato (Jusaku Matsuda), član je ozloglašene japanske mafije, Jakuza, a Nik i Čarli moraju da odvedu gangstera u Osaku, gdje će mu biti suđeno za ubistvo. Gangsteri oslobode Satoa iz policijskog pritvora u Osaki, primoravajući Nika i Čarlija da krenu u potragu za bjeguncem po opasnom podzemlju organizovanog kriminala u Japanu.
Premijera: 7. oktobra u 20.30h na Cinemax-u 2, 
Dostupno na HBO GO-u od 7. oktobra

 

 

U filmu „Dežurni krivci“ (The Usual Suspects) je, nakon otmice kamiona u Njujorku, petorica kriminalaca uhapšeno i odvedeno u policiju na ispitivanje. Budući da niko od njih nije proglašen krivim, oni planiraju da se osvete policiji. Operacija dobro prođe, ali onda na scenu stupa legendarni zločinački um po imenu Kajzer Soze. Postaje jasno da je svaki član grupe učinio nažao Sozeu u prošlosti i da je sada vreme da plate. Nakon njegove osvete, dvadeset sedmoro ljudi pogine u eksploziji broda i sada ostaje samo jedno pitanje: Ko je zapravo Kajzer Soze?
Premijera: 14. oktobra u 20.30h na Cinemax-u 2
Dostupno na HBO GO-u od 14. oktobra

 

Kada u filmu „Generalova kći“ (The General's Daughter) u vojnoj bazi u Džordžiji pronađu tijelo vojnog kapetana, Elizabet Kembel (Lesli Stefanson), dvoje istražitelja, vodnika prve klase, Pol Brener (Džon Travolta) i Sara Sanhil (Madlen Stou), zaduženi su za rješavanje njenog ubistva. Međutim, sve što otkriju u vezi sa ovim slučajem je nejasno. Promiskuitetni detalji isplivaju u vezi sa životom Kembelove, što dovede do pretpostavki o mogućem zataškavanju u vezi sa njenom smrću, kao i umiješanosti njenog oca, generala Džozefa Kembela.
Premijera: 21. oktobra u 20.30h na Cinemax-u 2
Dostupno na HBO GO-u od 21. oktobra

 

 

U kultnom vesternu Serđa Leonea „Bilo jednom na divljem zapadu“ (Once Upon A Time In The West), koji je djelimično sniman u Dolini spomenika, priča o osveti postaje jedan od simbola Divljeg zapada. Da bi se dokopao zemljišta u Svitvoteru kroz koji prolazi pruga, obogaljeni moćnik koji drži željeznicu, Morton (Gabrijel Ferzeti), unajmljuje ubice, pod vođstvom plavookog sadiste Frenka (Henri Fonda), koji ubija vlasnika imanja Breta Makbejna (Frenk Vilf) i njegovu porodicu. Međutim, ubrzo dolazi Mekbejnova nevjesta i ona nasljeđuje imanje. Dva odmetnika, Čejen (Džejson Robards) i opasno misteriozni Harmonika (Čarls Bronson) odlučuju da brinu o Džil i osujete Frenkov plan da joj otme zemlju. Pošto su savezi i izdaje promjenljive kategorije, uskoro postaje jasno da Harmonika želi da eliminiše Frenka iz drugog razloga – a to ima nekakve veze sa smrću.
Premijera: 28. oktobra u 20.30h na Cinemax-u 2
Dostupno na HBO GO-u od 28. oktobra

 

 

Kanali Cinemax i Cinemax 2 se nalaze u okviru dodatnog paketa „HBO Premium“ na Extra TV-u!

 

Portal Analitika