Ostalo

Tivat domaćin otvorene škole zabavnog fudbala

Opština Tivat je domaćin „Otvorene škole zabavnog fudbala“ (FUN FOOTBALL SCHOOL), sportsko-edukativnog projekta za dječake i djevojčice uzrasta od 8 do 12 godina, koji okuplja i na desetine trenera predavača.           
Tivat domaćin otvorene škole zabavnog fudbala
Portal AnalitikaIzvor

Otvorena škola fudbala će se održati u petak, 18. novembra, na glavnom stadionu Fudbalskog kluba Arsenal u Tivtu sa početkom u 10:30 časova.

Osnovna ideja „Otvorene škole fudbala“ jeste druženje, igra, poboljšanje fudbalskih vještina ali i zadovoljstvo koje proizilazi iz bavljenja fudbalom.

Partneri  Opštine Tivat u organizaciji ovog projekta su Fudbalski klub Arsenal koji okuplja više od 200 djece raznih uzrasta  i NVU ,,Sport spaja", organizacija koja sarađuje sa Danskom školom fudbala „Cross Cultures Project“ inače zaduženom za organizaciju otvorenih škola zabavnog fudbala širom svijeta. Tokom prošle godine, u Crnoj Gori je organizovano šest otvorenih škola zabavnog fudbala i podijeljena je sportska oprema u šest gradova i to ukupno 750 lopti i 90 oprema za trenere i instruktore škola.

U organizovanim školama fudbala u proteklom periodu učestovalo je više od 1600 dječaka i djevojčica.

Manifestaciju će otvoriti sekretarka Sekretarijata za mlade, sport i socijlana pitanja mr Darka Ognjanović, navodi se u saopštenju.

 

Portal Analitika