Abiznis

Počelo uklanjanje privremenih objekata i u Herceg Novom

Zakupci privremenih objekata u Herceg Novom počeli su njihovo uklanjenje, nekoliko dana nakon što je to urađeno i na šetalištu u Budvi.
Počelo uklanjanje privremenih objekata i u Herceg Novom
Portal Radio JadranIzvor

Radio Jadran prenosi da je među prvima, nakon više od dvije decenije rada, uklonjen kiosk brze hrane na ulazu u kupalište La bamba u Igalu, a narednih dana trebalo bi da bude uklonjen i objekat pored tog, Tobacco shop firme BarCode.

Kako radio Jadran saznaje, u planu za uklanjanje su još dva objekta na kraju Igala, odnosno na „rubovima“ parka vile Galeb, a riječ je o prodavnici prehrambenih proizvoda i objektu za pripremu brze hrane.

Bivši zakupci morskog dobra imaju rok do 30. oktobra da uklone objekte i oslobode lokaciju. Oni su priložili bankarsku garanciju od po pet hiljada EUR kojom garantuju realizaciju ugovorenih obaveza. Takođe, dužni su da lokacije vrate u prvobitno stanje.

Pored navedenih lokacija, objekti koji nijesu predviđeni izmjenama i dopunama Plana privremenih objekata biće prijavljeni nadležnim inspekcijskim organima zbog uklanjanja, upozorili su iz Morskog dobra.

Ministarstvo održivog razvoja i turizma donijelo program privremenih objekata u zoni morskog dobra za period od ove do 2023. godine. Prema tom dokumentu, ubuduće neće biti dozvoljeno postavljanje privremenih objekata na šetalištima, jer su gradske zone opterećene.

Kako je navedeno, biće uklonjeni i privremeni objekti na lokacijama na kojima, prema usvojenim državnim lokalnim studijama, Javno preduzeće Morsko dobro planira da uskoro realizuje projekte.

Portal Analitika