Politika

Demokrate: Kompromis sa DPS-om vodi do pokradenih izbora

Demokrate Crne Gore reagovale su na saopštenje DPS-a navodeći da je ta stranka u namjeri da ih napadne ustvari izrekao najpohvalniju tvrdnju koju je mogao da iskaže: da ne želimo kompromis sa njima.
Demokrate: Kompromis sa DPS-om vodi do pokradenih izbora
Portal AnalitikaIzvor

„Kompromis sa DPS-om dovodi do pokradenih izbora i zato u nama nemaju adresu za trgovinu o izbornim pravilima, koju onu nazivaju kompromisom.
Njihova ideologija je merkantilizam, trgovina svime, svačim i sa svakim. Naviknutim na takvo funkcionisanje, nije im lako što su, ovog puta, naišli na Demokrate sa kojima trgovine nema“, navodi se u reagovanju Demokrata.


U takvim okolnostima, kako dodaju, novim za njih, nisu smislili ništa bolje od najtrivijalnijih kvalifikacija na račun političkih protivnika.


„Koliko svi njihovi kvalifikativi na naš račun piju vodu najbolje govori činjenica da smo ih matirali više puta. Najprije Briselskim planom, zatim Odlukom o formiranju radnih odbora, pa pravilima o radu odbora“, navode Demokrate.
 

https://portalanalitika.me/clanak/348010/dps-sustina-dijaloga-je-kompromis-a-ne-jurnjava-za-rejtingom

Kako ističu, Ideja o pravilima, načinu osnivanja odbora je naša.

„Poništili smo kompletan rad vaših, partijskih radnih grupa. Naučili smo vas kako se legalno radi i da ne možete nelegalno. I to za samo deset dana. Valjda i to ponešto govori o iskustvu. Pa ipak, ima jedna oblast u kojoj ste superiorni iskustvom i to vam valja priznati. To je iskustvo krađa na izborima. To je iskustvo uzimanja i savijanja koverata. Priča se da je vaš Migo Stijepović savijajući koverte, usavršio origami“, navode Demokrate.

Kako medjutim ističu, sve te vještine, po kojima su poznati, a koje ne služe na čast, neće biti dovoljne jer su ovog puta naišli na nekoga sa kim ne možete da trgujete.

Portal Analitika