Crna hronika

Uhapšen jer je udario policajca,ali i povrijedjen tokom policijske akcije

Uprava policija oglasila se danas nakon što je objavljen snimak hapšenja u podgoričkom naselju Konik navodeći da je uhapšen R.D. koji je udario policajca. Kako se navodi, policajac ga je da bi ga savladao upotrijebio prinudu pri čemu je R.D. povrijedjen.
Uhapšen jer je udario policajca,ali i povrijedjen tokom policijske akcije
Portal AnalitikaIzvor

Službenici Uprave policije su juče u ulici Muharema Asovića kontrolisali vozilo bez registarskih oznaka kojim je upravljalo nepoznato lice, objašnjava se u saopštenju i dodaje da su su prišli vozilu radi kontrole i legitimisanja lica kada je prišao R.D. i poliicjskim službencima uputio uvrjedljive riječi.

"On je upozoren od strane policijskog službenika da se udalji po čemu nije postupio nakon čega je odbio da postupi i po izdatom naređenju. R.D. je nakon toga otvorenom šakom udario policijskog službenika u predjelu glavu. U cilju savladavanja aktivnog otpora i odbijanja napada od sebe policijski službenik je upotrijebio sredstva prinude prilikom čega je R.D. zadobio povrede", navodi se u saopštenju.

Dodaje se da R.D. je lišen slobode i doveden u službene prostorije policije gdje mu je ukazana ljekarska pomoć od strane službenika Hitne medicinske pomoći.

https://portalanalitika.me/clanak/347855/snimak-hapsenja-ostavite-mi-brata-ljudi-policajac-mene-si-nasao-da-udaras

O događaju je obaviješten nadležni državni tužilac koji je naložio da se R.D. liši slobode zbog osnovane sumnje da je počinio krivično djelo napad na službeno lice u vršenju službene dužnosti a protiv njega je podnijeta i prekršajna prijava zbog počinjenog prekršaja iz čl.11 Zakona o javnom redu i miru.

Shodno zakonskoj proceduri o upotrebi sredstava prinude obaviješteno je Odjeljenje za unutrašnju kontrolu policije Ministarstva unutrašnjih poslova, navodi se u policijskom saopštenju.

 

 

 

 

 

 

 

Portal Analitika