Region

Gradonačelnik bahanalisao na jahti sa prostitutkama?

Žolt Borkaj, gradonačelnik Đera iz vladajuće stranke Fides, Viktora Orbana, rekao je da se neće povući iz predizborne kampanje nakon što su procurile fotografije i video na kojem se vidi njegov seks s navodnom prostitutkom na luksuznoj jahti.
Foto: hungarytoday.hu
Foto: hungarytoday.hu
Index.hu Izvor
Da stvari budu još zanimljivije, barem za hrvatsku javnost, jahta se nalazi u Jadranskom moru, kako piše mađarski portal Index.hu.

A kako piše mađarski novinar i politički naučnik Balaš Ceko, jahta je plovila u blizini Dubrovnika u vrijeme kad su fotografije, od kojih su neke vrlo eksplicitne, snimljene.
maxresdefault

- Devet dana do lokalnih izbora u Mađarskoj - fotografije gradonačelnika Đera Žolta Borkaja u društvu nekoliko prostitutki na brodu u blizini Dubrovnika objavljene su na internetu. Borkaj je bio predsjednik Mađarskog olimpijskog odbora (2010. - 2017.), ali izgubio je povjerenje premijera Orbana prije dvije godine - napisao je Ceko na Tviteru.

Gradonačelnik koji je uhvaćen „in flagranti“ s navodnim prostitutkama dao je izjavu za lokalnu televiziju u ponedjeljak. U njoj se izvinio porodici, ali i insistirao da nije prekršio zakon i da nije koristio javna sredstva za svoje ljetovanje.

zsolt-borkai-preview
Bloger koji je objavio fotografije tvrdi da je gradonačelnik "šmrkao kokain na jahti". Ponudio je još jednu zanimljivu odbranu, tvrdeći da su fotografije i video "dijelom prave, a dijelom manipulirane". Dodao je da se neće povući iz izbora.

- Neću odustati bez borbe i predati grad ljudima koji su nesposobni da ga vode i da mu osiguraju napredak – rekao je Borkaj.

Portal Analitika