Društvo

Koncert orkestra Saveza slijepih CG u Beogradu

Orkestar Saveza slijepih Crne Gore održaće koncert u petak 11. oktobra 2019. godine u Galeriji 73, ul. Požeška 83a, Beograd. Ovo je drugi koncert Orkestra izvan granica Crne Gore, nakon što je u maju ove godine održan u Sjevernoj Makedoniji.
Koncert orkestra Saveza slijepih CG u Beogradu
Portal AnalitikaIzvor

Orkestar, koji sačinjavaju članovi Saveza slijepih i njihovi prijatelji će ovim nastupom, kroz žanrovski različite kompozicije ukazati na muzičke kvalitete i potencijale ove grupe i predstaviti svoje umijeće i van granica Crne Gore.

Na koncertu će biti  izvedena i prva autorska pjesma orkestra Svjetlost duše, za koju je tekst napisao član Saveza slijepih Aleksandar Tošić, za muziku je bio zadužen rukovodilac orkestra Stjepan Malenović Štef, a u interpretaciji Veselina Vukovića.

Valja napomenuti, da je ovaj instrumentalno – vokalni sastav osnovan 80-tih godina prošlog vijeka, te da je u tom periodu imao zapažene nastupe širom Crne Gore i regiona. Nakon dvadesetogodišnje muzičke pauze, orkestar je 2014-te reaktiviran.

Ovaj koncert je dio projekta „Inkluzijom do kulture“ koji realizuje Savez slijepih Crne Gore, a koji je podržan od strane Ministarstva kulture. 

Portal Analitika