Crna hronika

Čeka se izručenje optuženog Ševaljevića

Početak suđenja dvadesettročlanoj grupi, koja se tereti da je švercovala cigarete i u tom „poslu“ oštetila državnu kasu za 44 miliona eura, juče je u podgoričkom Višem sudu odgođeno za 21. novembar do kada bi srpske vlasti u skraćenom postupku trebale da izruče Marka Ševaljevića, jednog od optuženih u ovom predmetu. Proces vodi sutkinja Višeg suda u Podgorici Ana Vuković. 
Čeka se izručenje optuženog Ševaljevića
Portal AnalitikaIzvor

Advokat Dragoljub Đukanović juče je sudu predao kopiju rješenja o određivanju ekstradicionog pritvora Ševaljeviću koji je donio Viši sud u Novom Pazaru. Ševaljević je, prema riječima advokata Đukanovića, dao saglasnost da se izruči Crnoj Gori u kratkom postupku kako bi prisustvovao suđenju gdje je optužen za šverc cigareta.

Specijalni tužilac Saša Čađenović se nije protivio odgađanju suđenja navodeći da mu je poznato da je Ševaljević uhapšen u Srbiji, ali da još uvijek nema zvaničnu potvrdu.

Zbog optužbi za stvaranje kriminalne organizacije, zloupotrebe položaja, davanje mita, primanje mita i krijumčarenje, na optužnici su: Petar Milutinović (35), Gojko Leković (66), Radovan Bajković (56), Stefan Vujačić (24), Dragan Šuster, Vojin Leković (34), Ivan Niković (38), Đorđije Đurašković (32), Nikola Masoničić (31), Saša Čelebić (43), Andrija Matanović (37), Marko Ševaljević (42), Dragan Ševaljević (37), Mileta Mićović (28), Elvis Nišić (31), Boško Čelebić (36), Nebojša Čelebić (42), Milutin Šoškić (54), Irena Jovanović (54), Anđelka Dabanović (56), Vesna Kovač (65), Staniša Ivanović (28) i pravno lice Conrad Atlantis ltd iz Delavera koje zastupa ovlašćeno lice Mileta Mićović, srpski državljanin.

Prema navodima iz istrage, Milutinović je zajedno sa carinikom Lekovićem formirao organizaciju koja je od neutvrđenog datuma pa do početka avgusta 2018. godine nazakonito izvozila cigarete iz skladišta Slobodne carinske zone Luke Bar radi prodaje na sivom tržištu, uz izbjegavanje mjera carinskog nadzora i neplaćanja fiskalnih obaveza kojima podliježe takva vrsta robe.

Portal Analitika