Košarka

Ivanović: Za pobjedu protiv Trenta potrebna velika energija od starta meča

Košarkaši Budućnost Volija u drugom kolu grupne faze Evrokupa dočekuju u srijedu ekipu Trenta iz Italije. Petar Mijović, asistent trenera košarkaša Budućnosti, Slobodana Subotića, i plejmejker podgoričkog tima, Nikola Ivanović, dali su izjave uoči sjutrašnjeg meča.
Ivanović: Za pobjedu protiv Trenta potrebna velika energija od starta meča
Portal AnalitikaIzvor

Mijović je kazao da je Trento atipična ekipa koja igra jako dobru košarku i već duži niz godina igra na visokom nivou, i u Evrokupu i italijanskom šampionatu.

– Za nas je ovo vrlo bitna utakmica i pokušaćemo da ispravimo greške u defanzivnom dijelu iz Malage i prvog poluvremena meča sa Zadrom, kao i da unaprijedimo igru jedan na jedan, branjenje pik-en-rola i građenje koša, kako bi naša igra bila na većem nivou – istakao je on.

Ivanović, s druge strane, smatra da je odbrana domaćeg terena ključ u Evrokupu ove sezone. – U Malagi smo odigrali meč s dosta propusta s naše strane, ali je bio meč u kojem je u pojedinim dijelovima to bila i egal utakmica. Ekipa Trenta je ekipa s dosta stranaca koja igra košarku koja se oslanja na igri jedan na jedan, run&gun, uz dosta igre iz tranzicije i s puno preuzimanja. Treba nam velika energija od samog starta meča, kako bi slavili na domaćem terenu – poručio je on.

Ovo će biti prvi meč u Evrokupu koji će plavi odigrati u Morači u novoj sezoni.

Ekipa iz Njegoševog parka je poražena u prvom kolu u Malagi, od Unikahe 83:70, dok je Trento na svom terenu takođe upisao poraz od Galatasaraja 64:70.

Meč sa Trentom se igra sjutra, od 19 sati i 45 minuta.

Karte za ovu utakmicu mogu se kupiti na biletarnici SC Morača sjutra od 12 do 20 časova i na dan utakmice od 12 časova do početka meča.

Portal Analitika