Društvo

Osnovci u sedam opština učili o smanjenju rizika i zaštiti od katastrofa

Kampanja “Dani smanjenja rizika od katastrofa 2019, Budi odgovoran – smanji rizik” počela je edukativnim časovima u sedam osnovnih škola za sva odjeljenja petog razreda u Podgorici, Nikšiću, Bijelom Polju, Pljevljima, Beranama, Baru i Herceg Novom.

Osnovci u sedam opština učili o smanjenju rizika i zaštiti od katastrofa
Portal AnalitikaIzvor

Kako je saopšteno iz kabineta ministarke bez portfelja, predstavnici Područnih jedinica Direktorata za vanredne situacije održali su osnovcima predavanja “Kako preventivno uticati na smanjenje rizika od katastrofa”, u trajanju od jednog škoskog časa, sa posebnim fokusom na podizanje svijesti o prevenciji, smanjenju rizika i zaštiti od katastrofa.

“Kompletna kampanja “Dani smanjenja rizika od katastrofa 2019, Budi odgovoran – smanji rizik” predstavlja dio Nacionalne strategije za smanjenje rizika od katastrofa za 2018-2023, a u kojoj je, između ostalog, posebna pažnja posvećena projektima za najmlađu populaciju, djeci u vrtićima i osnovnim školama, kao i u Centrima za osobe sa invaliditetom”, naglasili su.

Kabinet ministarke kampanju povodom Međunarodnog dana smanjenja rizika od katastrofa organizuje u saradnji sa Ministarstvom unutrašnjih poslova – Direktoratom za vanredne situacije, uz podršku Vlade.

Portal Analitika