Društvo

Borba objavila detalje navodnog susreta sina VDT-a i Kneževića u BG

Portal Borba večeras je objavio detalje navodnog susreta sina VDT-a, Alekse Stankovića i odbjeglog biznismena Duška Kneževića u beogradskom restoranu "Madera", u aprilu 2018. godine.
Borba objavila detalje navodnog susreta sina VDT-a i Kneževića u BG
Portal AnalitikaIzvor

Oni tvrde da je razlog tog sastanka navodno bio da se iz "igre izbaci Nenad Vujošević, sekretar VDT-a", koji je kako piše ovaj portal, posredovao do tada između Ivice Stankovića i šefa Atlas Grupe".

Borba je objavila i sms poruke koje su navodno razmjenjivali Aleksa Stanković i Duško Knežević u kojima se ne pominje ni novac ni Vujošević, već se samo dogovara njihov susret.

Borba potom prenosi da je sekretar Vrhovnog državnog tužilaštva (VDT) Nenad Vujošević navodno potvrdio u jednom od audio-snimaka da mu je poznato da je sin vrhovnog tužioca Ivice Stankovića navodno pokušavao da stupi u kontakt sa vlasnikom Atlas grupe Duškom Kneževićem i da zna da je sa izvjesnim Nikolom Boričićem od Kneževića tražio da ubuduće njemu daje novac za tužioce.

Portal Borba zaključuje da se na audio-snimku koji je objavio Knežević čuje kako mu Vujošević prepričava svoj sastanak sa vrhovnim državnim tužiocem Ivicom Stankovićem u Igalu, gdje ga navodno obavještava da se Stanković uozbiljio kada je čuo da će biti objavljen snimak koji navodno dokazuje da je uzimao novac.

Podsjetimo, sekretaru Vrhovnog državnog tužilaštva (VDT) Nenadu Vujoševiću je određen pritvor 22. septembra zbog opasnosti od bjekstva. On je u telefonskim razgovorima sa odbjeglim biznismenom Duškom Kneževićem tvrdio da je podmićivao Vrhovnog tužioca Ivicu Stankovića, koji je to demantovao. 

Portal Analitika