Crna hronika

UP: U pet gradova procesuirano 19 lica

Policija je u cilju sprječavanja ulične prodaje opojnih droga u pet gradova pronašla i oduzela marihuanu, kokain i ekstazi. Procesuirano je ukupno 19 lica. Granična policija je u mjestu Sukobin spriječila krijumčarenje 25 kilograma skanka iz Republike Albanije u Crnu Goru a pronađena je i droga koju su krijumčari odbacili i za njima se intenzivno traga, saopšteno je iz Uprave policije.
UP: U pet gradova procesuirano 19 lica
Portal AnalitikaIzvor

Policija je u Podgorici uhapsila šest lica zbog sumnje da su počinila krivična djela neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga.

"Kod ovih lica je ukupno pronađeno i oduzeto oko dva kilograma opojne droge marihuana i dva pvc pakovanja kokaina. Osim toga, podgorička policija je protiv devet lica podnijela prekršajne prijave zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o sprječavanju zloupotrebe droga", navodi se u saopštenju.

U Kotoru je uhapšeno lice osumnjičeno da je počinilo krivčno djelo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga.

"Na osnovu naredbe nadležnog sudije policijski službenici u izvršili pretres prostorija koje koristi osumnjičeno lice i tom prilikom pronašli i oduzeli 1,2 kilograma marihuane, oko 12,5 grama kokaina i vagu za precizno mjerenje. Kriminalistička obrada upućuje na sumnju da se ovo lice bavilo tzv. uličnom prodajom opojnih droga", kazali su iz policije.

 

 

Prekršajna prijava podnešena je u Herceg Novom protiv lica koje se sumnjiči da je prekršio Zakon o sprječavanju zloupotrebe droga.

"Osim toga, barska policija je kod bezbjednosno interesantnog lica pronašala i oduzela oko 350 grama opojne droge marihuana. On je lišen slobode zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivično djelo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga", dodaju iz policije.

U Beranama je uhapšen osumnjičeni da je počinilo krivično djelo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet oponih droga.

"Pretresom je pronađen i oduzet kokain i sredstva komunikacije", zaključuje se u saopštenju Uprave policije.

Portal Analitika