Crna hronika

Osumnjičeni za šverc kokaina ostaje iza brave

Apelacioni sud produžio je pritvor F. G. zbog osnovane sumnje da je učinio krivično djelo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga.
Ilustracija: Pobjeda
Ilustracija: Pobjeda
PobjedaIzvor

U obrazloženju Apelacionog suda se navodi da je ocjenom svih dokaza prvostepena instance pravilno produžila pritvor osumnjičenom.

-Iz potvrde o privremeno  oduzetim  predmetima Uprave policije, proizilazi da je od F.G. oduzeta jedna veća kesa u kojoj se nalazilo najmanje 12 manjih pvc kesica praškaste materije za koju se sumnja da je kokain. Takođe, iz izvještaja Forenzičkog centra, proizilazi da dostavljeni materijal sadrži kokain – piše u odluci Apelacionog suda.

Kako je pojašnjeno, nasuprot navodima žalbe, osnovano je prvostepeni sud produžio pritvor okrivljenom F. G. zbog opasnosti od bjekstva jer se sumnja da je počinio krivično djelo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga.

-Imajući u vidu težinu navedenog krivičnog djela, izraženu kroz visinu kazne, ovaj okrivljeni za slučaj da bude proglašen krivim može očekivati relativno visoku kaznu zatvora. Sve navedene činjenice kada se dovedu u vezu sa tim da okrivljeni tokom zimskih dana radi u inostranstvu, u Belgiji i Luksemburgu, što ukazuje da ima razvijene lične, poslovne i društvene veze van teritorije Crne Gore, od kojih veza može zatražiti i dobiti pomoć za slučaj da pobjegne – navodi se u odluci.

Portal Analitika