Svijet

Zelenski zahtijeva od Porošenka da objavi transkript svih razgovora sa američkim zvaničnicima

Na sajtu ukrajinskog predsjednika Vladimira Zelenskog danas je objavljena navodna peticija građana u kojoj se zahtijeva od predsjednika da objavi trnskripte telefonskih razgovora svog prethodnika Petra Porošenka sa američkim zvaničnicima od 2014. do 2019.
Zelenski zahtijeva od Porošenka da objavi transkript svih razgovora sa američkim zvaničnicima
BlicIzvor

"Zahtijevam da tekstovi transkripta svih telefonskih razgovora ukrajinskog predsjednika Petra Porošenka i američkog predsjednika Baraka Obame u periodu od 2014. do 2017. budu objavljeni u javnosti.

Zahtijevam i objavljivanje svih telefonskih razgovora između ukrajinskog predsjednika Petra Porošenka sa svim drugim američkim zvaničnicima od 2014. do 2019.", navodi se u peticiji, prenosi TASS.

Do sada je peticiju potpisalo 29 ljudi, a da bi postala legitimna potrebno je da se za 90 dana sakupi 25.000 potpisa.

Kako se navodi, pokretanje peticije najvjerovatnije je inicirano skandalom koji trenutno potresa SAD, a zbog telefonskog razgovora Zelenskog i američkog predsjednika Donalda Trampa, tokom kojeg je Tramp navodno tražio od ukrajinskog predsjednika da mu indirektno pomogne da pobijedi na izborima 2020.  time što će pokrenuti istragu protiv sina njegovog protivkandidata Džozefa Bajdena.

Portal Analitika