Košarka

Budućnost startovala pobjedom, u Morači pao Zadar

Košarkaši Budućnost Volija pobijedili su večeras u Podgorici ekipu Zadra 93:80 (27:28, 20:19, 26:18 i 20:15), u utakmici prvog kola ABA lige.
Budućnost startovala pobjedom, u Morači pao Zadar
Portal AnalitikaIzvor

Domaćin je, nakon izjednačene prve dvije četvrtine, u trećoj zaigrao bolje i uspio da stekne dvocifrenu prednost (70:57) i praktično već tada riješi pitanje pobjednika.

Najefikasniji u pobjedničkom timu bio je Danilo Nikolić sa 14, po 13 ubacili Suad Šehović, Zoran Nikolić i Skot Bamfort, dok je poen manje dodao Džastin Kobs.

U ekipi Zadra najbolji nje Brajan Alen sa 16 koševa.

Drugi crnogorski predstavnik, barski Mornar, pobijedio je juče u Zagrebu ekipu Cibone 92:88.

Budućnost će u narednom kolu, 13. oktobra biti gost Crvene zvezde, dok će Mornar dan ranije biti domaćin Igokei.

Osvrt

Budućnost je uspjela da održi ritam i u posljednjoj četvrtini. Gosti nisu uspjeli da naprave ozbiljniju promjenu na terenu, te su ''Plavi'' rutinski priveli meč kraju. Budućnost pobjeđuje rezultatom 93:80

Nakon odmora košarkaši Budućnosti su mnogo agresivnije nastavili meč. Od početka treće četvrtine plavi su imali bolju inicijativu što je i dalo rezultate te je sredinom ovog dijela meča Budućnost preokrenula rezultat i stekla 10 poena prednosti. Zadar je nastavio da pravi greške u odbrani te su plavi do sada postigli čak 18 poena sa penala, dok je Zadar ubacio svega sedam. Budućnost je dominantnija i u vazduhu upisavši čak 22 defanzivna skoka, 10 više od protivnika. Rezultat nakon treće četvrtine 73:65

buducnost-zadar1

Sličan tempo viđen je i u drugoj četvrtini, igralo se koš za košem prvih četiri minuta a zatim se Zadar odlijepio sa mini serijom. Ipak, košarkaši Budućnosti su uspjeli brzo da se vrate u meč i pobijedivši u drugoj četvrtini 20:19, na odmor odlaze sa neriješenim rezultatom 47:47

Nakon prvih 10 minuta igre, košarkaši Zadra vode sa jednim poenom razlike rezultatom 28:27

Ovo je 31. međusobni susret ove dvije ekipe u ABA ligi, a ekipa Budućnost Volija je 19 puta slavila u međusobnim okršajima. Plavi su postigli dvije trojke iz igre dok je njihov proitivnik dao jednu više. Zadar je u prvih 10 minuta imao bolji postotak koševa za dva poena ali su zgriješili više faulova, što je Budućnost iskoristila koševima sa linije slobodnih bacanja.

buducnost-zadar-3

Trener "plavih", Slobodan Subotić, priželjkuje pobjedu pred podgoričkom publikom i napominje da je ključ u boljoj igri u odbrani.

- Dočekujemo vrlo ozbiljnu ekipu, ekipu koja igra brzu, modernu košarku. Očekuje nas prvi meč u našoj dvorani i svi jedva čekamo da se predstavimo domaćoj publici - na što bolji način. Želimo prije svega da popravimo igru u odbrani, da zaštitimo naš reket i smanjimo broj ofanzivnih skokova protivnika. Pozivamo sve naše navijače da nas podrže u nedjelju od 18 časova i da zajedno otvorimo sezonu u ABA Ligi na najbolji mogući način - kazao je Subotić na jučerašnjem brifingu.

 

Portal Analitika