Društvo

SDT: Raspisana nova potjernica za Asadom

Specijalno državno tužilaštvo (SDT) saopštilo je danas da nijesu tačni navodi da je povučena potjernica za bivšim agentom CIA-e, Džozefom Asadom jednim od osumnjičenih u slučaju pokušaja terorizma na dan parlamentarnih izbora 2016. godine.
SDT: Raspisana nova potjernica za Asadom
Portal AnalitikaIzvor

Pojedini mediji javili su da je potjernica povučena, ali tužilaštvo u saopštenju demantuje te navode.

Takođe, u saopštenju stoji da je potjernica raspisana 31.07.2018. godine povučena jer je Asad iskazao spremnost da dobrovoljno dođe u Crnu Goru radi davanja iskaza. Zbog toga je, kako kažu, okrivljeni lično i preko svog evropskog advokata zatražio povlačenje potjernice kako bi nesmetano mogao doći u Crnu Goru radi saslušanja. Podsjećaju da je istovremeno dostavio i izjavu na okolnosti svog učešća u događajima u oktobru 2016.godine.

<<< Specijalne usluge Šaviva i Asada <<<

„Kako okrivljeni obavezu nije ispunio, Viši sud u Podgorici je na predlog Specijalnog državnog tužilaštva 16.07.2019.godine raspisao novu potjernicu, koja je dostavljena centrali Interpola u Lionu radi raspisivanja crvene potjernice. Prema obavještenju dobijenom od centrale Interpola, crvena potjernica nije izdata, jer se nalazi u postupku pred organima Interpola“, kazali su iz SDT-a.

Portal Analitika