Društvo

Aparat za zračenje biće popravljen u toku iduće sedmice

Popravka aparata za unutrašnje zračenje očekuje se u toku naredne sedmice, navode iz Kliničkog Centra. U toj zdravstvenoj ustanovi kažu da su uradili sve kako pacijentkinje oboljele od raka grlića materice ne bi čekale na neophodnu terapiju, a da je klinika u Banja Luci bila najbolji izbor jer su liste čekanja u bližim zdravstvenim centrima bile preduge.
Aparat za zračenje biće popravljen u toku iduće sedmice
Prva TvIzvor

"To je centar sa kojim imamo odličnu saradnju, centar koji ima odličnu tehničku i organizacionu infrastrukturu i jedini centar u okruženju trenutno koji nema liste čekanja, tako da ni naše pacijentkinje koje su upućene tamo nisu čekale na početak zračne terapije", kazala je Gordana Ristić Bašović iz Klinike za onkologiju i radioterapiju.

Deset pacijentkinja upućeno je na zračenje u Banja Luku, dok su četiri u proceduri slanja. Iz KCCG navode da su uradili sve što su mogli kako bi pacijentkinje što prije dobile neophodnu terapiju, te da Fond za zdravstveno osiguranje pacijentkinjama refundira troškove karte i liječenja.

"Prema zadnjim informacijama u toku sledeće nedelje se očekuje definitivno rješavanje ovog problema. Čekalo se jer zavisimo od ugovornog servisera, serviser za ovu vrstu stola nalazi se u Njemačkoj, prema tome od njih smo zavisni, opet ću da ponovim ono što je bilo do Klinike za onkologiju KCCG-a i resornih ministarstava urađeno je sve. Zadnja procedura koja je urađena kod nas bila je 28.avgusta, odmah po registrovanju kvara koji je prezentovan tehničkoj službi Kliničkog centra ušlo se u proceduru za popravku istog koji su zaduženi za održavanje ovih stolova u Njemačkoj. Serviseri su došli na teren otklonili kvar, međutim vrlo brzo posle njihovog dolaska došlo je do ponovnog kvara tako da smo uradili sve što je u našoj mogućnosti da pacijentkinje ne bi čekale", ističe Ristić Bašović.

 

 

Portal Analitika