Košarka

Mitrovićev Asvel očitao lekciju Olimpijakosu

U pretposlednjem meču prvog kola Evrolige, Asvel koji sa klupe predvodi bivši crnogorski selektor Zvezdan Mitrović, na svom parketu savladao je Olimpijakos 82:63.
Foto: Euroleague
Foto: Euroleague
Sport klubIzvor

Prva četvrtina donijela nam je zanimljivu borbu i ujednačen rezultat, ali je na samo dvije sekunde prije kraja ovog dijela meča, Vasilis Spanulis u svom stilu ubacio trojku i Olimpijakos je imao 24:21. Olimpijakos je poveo 17:10 na početku meča, ali je Asvel već do kraja ove četvrtine najavio veliku borbu.

Uslijedila je katastrofalna dionica grčkog tima. Spanulis i ekipa su u drugih deset minuta ubacili samo devet poena, pa je Asvel na poluvremenu imao sedam poena prednosti.

Za nijansu je bolji Asvel bio i u nastavku, pa je dodatno povećao prednost i u posljednju dionicu ušao sa zalihom od devet poena.

Pripala je domaćima i četvrta četvrtina u kojoj su došli i do dvocifrene prednosti koja je na manje od minut do kraja iznosila čak 19 poena. Asvel je pogađao sa svih pozicija i sjajno iskoristio loš meč gostiju.

Tim Zvezdana Mitrovića su do pobjede predvodili Džordan Tejlor i Dejvid Lajti sa po 16 poena, centar Toni Džekiri je imao dabl - dabl sa 13 poena i 11 skokova.

U Olimpijakosu se istakao Printezis je dao 15 poena, a Milutinov je postigao 10, ali je srpski centar sa linije za slobodna bacanja šutirao četiri od 10.

Vasilis Spanulis je postigao tri trojke i na taj način stigao do 4.000 poena u Evroligi i sada je na 152 poena od prvog strijelca takmičenja Huana Karlosa Navara.

Portal Analitika