Region

Preminula sestra Gorana Ivaniševića

U 53. godini života, nakon duge i teške bolesti, preminula je Srđana Ivanišević, sestra najboljeg hrvatskog tenisera svih vremena, Gorana Ivaniševića.
Foto: Igor Kralj/Pixsell, goranonline.com
Foto: Igor Kralj/Pixsell, goranonline.com
IndexIzvor

Inače, Srđani je sa 22 godine dijagnostifikovana leukemija.

Sestra je Goranu bila jedan od najvećih motiva u karijeri.

"Jedan od najgorih dana u mom teniskom životu dogodio se krajem 1988. godine. Pripremao sam se za put u Australiju gdje sam planirao da igram kvalifikacije u Adelejdu i potom kvalifikacije Australian Opena i možda da nastupim na juniorskom turniru.

Prije nego što sam krenuo na put, otac mi je rekao da mi je sestra bolesna, da je liječenje skupo, da on ostaje doma i da ću biti sam. Ja te noći nisam spavao, a sljedeći dan sam otputovao u Australiju i tamo izgubio u završnom krugu kvalifikacija u Adelejdu, ali ušao sam kao sretni gubitnik i stigao do četvrtfinala.

I u Melburnu sam prošao kvalifikacije i takođe stigao do četvrtfinala. Juniorski turnir nisam ni igrao. U svakom slučaju, sav taj nagradni fond koji sam zaradio u Australiji ponio sam u kešu, stavio ga u jaknu od koje se nisam odvajao sve do dolaska kući.

I zbog toga nisam spavao u avionu. Onda sam došao ocu i rekao: 'Evo ti pare, evo ti i jakna, samo da se mogu konačno naspavati'", ispričao je Ivanišević početkom ove godine za TV Ekran.

Portal Analitika