Crna hronika

Kakve je privilegije Knežević obezbijedio Vujoševiću: Za ,,Patka“ stan na dan na Svetom Stefanu, a u Baru na godinu

Sekretar Vrhovnog državnog tužilaštva Nenad Vujošević i tokom 2017. godine nastavio je intenzivnu saradnju sa odbjeglim biznismenom Duškom Kneževićem, a za svoju ,,vjernost“ dobio je na korišćenje stan u Baru, koji je bio u vlasništvu Invest banke Montenegro, članice Atlas grupe.
Kakve je privilegije Knežević obezbijedio Vujoševiću: Za ,,Patka“ stan na dan na Svetom Stefanu, a u Baru na godinu
Portal AnalitikaIzvor

 Ključevi stana kod njega su bili godinu, a za to vrijeme imao je i „otvoren račun“ u hotelu „Princes“ koji je, takođe, u vlasništvu Kneževića. Ovo su samo neki od detalja do kojih je istražni tim došao tokom provjera aktivnosti Kneževićevih saradnika osumnjičenih za pranje novca. Analizom telefonskih listinga, pretresima i iskazima osoba iz bliskog okruženja Duška Kneževića, koje su svjedočile njegovim susretima i komunikaciji sa Vujoševićem, istražitelji su došli do nepobitnih tragova o načinima na koje je Knežević kupovao lojalnost Nenada,,Patka“ Vujoševića. Pokazuje se da je Vujošević uspio da iskamči od poslovično nepovjerljivog Kneževića usluge koje nijesu bile dostupne drugim ljudima bliskim Kneževiću.

KVALITETAN PROVOD

Za sada nije poznat kako je Vujošević uspio da Kneževića ,,obrlati“, ali je izvjesno da je šef Atlas grupe bio široke ruke i da je sekretaru Vrhovnog državnog tužilaštva tokom 2016. godine ustupio vlastiti stan koji je koristio na na Svetom Stefanu.

Riječ je o povećoj kući sa više stanova u naselju iznad lijeve svetostefanske plaže, u ulici gdje je kafić ,,Arion“, kao i vila ,,Montenegro“, a blizu mjesta gdje se odvaja put za hotel ,,Sveti Stefan“.

Vujošević je iskamčio od Kneževića da mu povremeno ustupi stan da bi ,,provodio kvalitetno vrijeme sa svojom porodicom“. Zauzvrat, sekretar Vrhovnog tužilaštva obećao je da će, ako Kneževiću bilo što bude potrebno, ,,povući svoje veze u Tužilaštvu...“ Prema brojnim dosadašnjim svjedočenjima, Vujošević je obilato koristio ustupljeni stan, najčešće za provode – bez učešća vlastite porodice.

Kako je Vujoševićsuviše često boravio na Primorju, Knežević je zaključio da je sekretaru Vrhovnog tužilaštva priuštio suviše privilegija, a da nije baš dobio protivusluge. Procijenio je ipak da Vujoševića treba držati ,,na usluzi“, pa je smislio kako da ga prebaci na drugu lokaciju, da bi i Kneževićeva porodica mogla da koristi vlastiti stan na Svetom Stefanu.

 

TRANSFER U BAR

Prema informacijama Pobjede, nakon uvida u obimnu dokumentaciju, telefonske razgovore i prepiske, istražni tim je došao do zapisnika o primopredaji ključeva stana u Baru, koji su potpisali jedan od direktora iz Atlas grupacije M. P. i Nenad Vujošević. Najbližim Kneževićevim saradnicima, Vujošević je - o čemu postoje svjedočenja - predstavljen kao klijent zainteresovan za kupovinu stana. Zato su, po nalogu Kneževića, sekretaru Vrhovnog tužilaštva predati ključevi od stana ,,da ga pogleda i proba neko vrijeme“.

Ta se ,,proba“ otegla: ključevi su od avgusta 2017. godine bili kod Vujoševića i on ih je zadržao duže od godinu, o čemu postoje dokazi. U međuvremenu, Vujošević je volio da uživa na tuđ račun. Baš u periodu kada je koristio stan u Baru često je boravio i koristio sadržaje hotela ,,Princes“, od bazena do velnes centra. Uz jednostavno pozivanje na prijateljstvo sa Kneževićem omogućen mu je status ,,VIP klijenta“ uz povlasticu – da ne plaća vlastite račune.

Opširnije u današnjoj PObjedi

 

Portal Analitika