Crna hronika

Vučković ubijen u sačekuši, uhapšen Nikola Bogojević

Nikola Bogojević (23) iz Podgorice uhapšen je pod sumnjom da je ubio sugrađanina Branka Vučkovića, saznaje Portal Analitika
Vučković ubijen u sačekuši, uhapšen Nikola Bogojević
Portal AnalitikaIzvor

Kako je saopšteno na pres konferenciji, Vučković je ubijen u sačekuši.

''Utvrđeno je da je osumnjičeni N.B. poznajući navike i sklonosti oštećenog najmanje sat vremena čekao Vučkovića u Ulici Oktobarske revolucije, pripremajući se za izvršenje krivičnog djela. Kada je uočio oštećenog prilikom parkiranja svog motocikla, prišao mu je sa leđa i ispalio je nekoliko hitaca. Prilikom izvršenja krivičnog djela, N.B. je nosio tamnu garderobu i kačket na glavi planirajući da tako ostane neotkriven'', kazao je načelnik Centra bezbjednosti Podgorica Milovan Pavićević. 

Prema saznanjima našeg portala, za ovo ubistvo je osumnjičen dvadesettrogodišnji Nikola Bogojević iz Podgorice.

Pavićević dodaje da dosadašnja saznanja ukazuju da Bogojević nije imao saučesnika. Kako je naveo policija je raspolagala sa povjerljivim informacijama i u odnosu na iste usmjerila sve operativne i istražne kapacitete..

''Prikupljena obavještenja rezulitarala su pronalaskom droge, veće količine oružja, municije, minsko eksplozivnih materija kao i garderobe u kojoj je ubistvo izvršeno. To je stvorilo pretpostavke da se N.B. liši slobode zbog ubistva, nedozvoljenog držanja oružja i eksplozivnih materija i nedozvoljenog držanja droga'', kazao je Pavićević.

On je dodao da iza ubistva stoje kriminalne aktivnosti Bogojevića i Vučkovića.

''Pozadina ubistva su svakako kriminalne aktivnosti i izvršioca i oštećenog, a sam motiv ubistva se mora konkretizovati u daljem postupku. Radi javnosti, bitno je istaći i da je pretresima u stanu koji je koristio ubijeni Vučković pronađeno oko preko 300 grama heroina i vaga za precizno mjerenje. Narkotici koji su pronađeni i kod izvršioca i kod oštećenog su bili namijenjeni uličnoj distribuciji. I oštećeni i izvršilac su bezbjednosno interesantni policiji sa aspekta raznih vidova kriminaliteta'', zaključio je Pavićević.

Tužilac Višeg državnog tužilaštva, Zoran Vučinić saopštio je da je Bogojeviću određeno tužilačko zadržavanje i da mu je sudija za istrage Višeg suda odredio pritvor.

Portal Analitika