Politika

Đukanović na večeri sa Pendarovskim: Nadograđivati vrijednosti koje dijelimo

Predsjednik Milo Đukanović bio je gost na večeri koju je u okviru zvanične posjete Sjevernoj Makedoniji priredio predsjednik Stevo Pendarovski. Večeri su pored ostalih prisustvovali počasni konzuli Crne Gore u Sjevernoj Makedoniji Branko Azeski i Milorad Andrijašević.
Đukanović na večeri sa Pendarovskim: Nadograđivati vrijednosti koje dijelimo
Portal AnalitikaIzvor

U razgovorima su detaljnije razmotreni dalji pravci i potencijali ekonomskog razvoja u kontekstu nacionalnih prioriteta i regionalnih odnosa i širih globalnih kretanja.

Dvojica predsjednika su u zdravicama još jednom naglasili izuzetan kvalitet političkih odnosa, otvorenost, povjerenje i prijateljstvo.

“U vremenu nestabilnosti jako je važno čuvati, nadograđivati i prepoznavati vrijednosti koje dijelimo”, kazao je Đukanović, poručujući da je utvrđen temelj međusobnog povjerenja i da je pred Crnom Gorom i Sjevernom Makedonijom zaslužena evropska i euroatlantska perspektiva.

Dvije zemlje dijele zajedničke ciljeve i iste poglede na region i šire, istakao je između ostalog predsjednik Pendarovski, uz zadovoljstvo u pogledu očekivane budućnosti u kojoj će obje zemlje imati jedinstven glas i zajedno se boriti za odbranu zajedničkih vrijednosti.

Đukanović zvaničnu posjetu Skoplju završava danas susretom sa predstavnicima Crnogorske zajednice.

Portal Analitika