Crna hronika

Lipovina u vrijeme eksplozije mogao biti bilo gdje u gradu

Savo Lipovina za vrijeme eksplozije, u kojoj su teško povrijeđeni Stevo Vujović i Nikola Kaluđerović, mogao je biti na bilo kom mjestu u svom gradu - na mjestu gdje je došlo do eksplozije ili kod kuće – navodi se u nalazu vještaka iz oblasti digitalnih dokaza.
Foto: FOS media
Foto: FOS media
Portal AnalitikaIzvor

Nalaz je juče dostavljen strankama na pretresu pa će se tužilac i odbrana izjasniti na sljedećem pretresu. Na jučerašnjem pretresu, pročitani su i pisani dokazi: zapisnik o rekonstrukciji, foto dokumentacija, izvještaj o balističkom vještačenju.

U izvještaju o balističkom vještačenju se navodi da je pronađen pištolj kalibra 7,65 milimetara na kom je uništen fabrički broj, a cijev pištolja nije očišćena.

Prema navodima iz optužnice, Lipovina se tereti da je 23. decembra 2017. godine aktivirao eksplozivnu napravu koja se nalazila ispod vozila kojim je upravljao Kaluđerović, dok je Vujović bio na mjestu suvozača.

Lipovina je ranije negirao da ima bilo kakve veze sa krivičnim djelom, tvrdeći da mu podmeće cetinjska policija. Lipovina, prema evidenciji policije, slovi za bezbjednosno interesantnu osobu.

U septembru je saslušavan u Osnovnom tužilaštvu po prijavi pritvorenika Ilije Pavlovića zbog prijetnji.

Suđenje se nastavlja 27. novembra za kada su zakazane završne riječi.

Portal Analitika