Košarka

Čabarkapa novi sportski direktor Zvezde

Nekadašnji košarkaški reprezentativac Jugoslavije i doskorašnji sportski direktor ABA lige Žarko Čabarkapa novi je sportski direktor Crvene zvezde.
Čabarkapa novi sportski direktor Zvezde
Sportski portali Izvor

Kako je saopštio klub sa Malog Kalemegdana, bivši košarkaš Finiksa i Golden Stejta i sportski direktor ABA lige, biće spona između predsjednika Nebojše Čovića, cjelokupnog sportskog dijela KK Crvena zvezda i menadžmenta kluba.

Na taj način će Filip Sunturlić kao generalni direktor kluba i Nebojša Ilić kao tim menadžer prvog tima Crvene zvezde, dobiti saradnika zaduženog za kompletna sportska pitanja.

Dodaje se i da će sva trojica usko sarađivati sa trenerom Milanom Tomićem u svakodnevnom radu kluba, a generalni direktor kluba Sunturlić poželio je dobrodošlicu Čabarkapi.

"Očekuje nas mnogo posla, velike stvari i sezona sa mnogo važnih utakmica i događaja za cio klub. Očekujem da se Žarko brzo kao čovjek iz košarke i sjajan poznavalac prilika u evropskoj i regionalnoj košarci, brzo uključi u rad KK Crvena zvezda i donese nove stvari u naš menadžment, a samim tim lakše svi zajedno ispunimo sve ciljeve koji su zacrtani", rekao je Sunturlić.

Čabarkapa je rođen 21. maja 1981. godine u Zrenjaninu, osvajač je zlatne medalje na Svjetskom prvenstvu u Indijanapolisu, a igrao je u NBA ligi za ekipe Sansa i Voriorsa.

Nakon igračke karijere, koju je prerano morao da prekine zbog povrede leđa, radio je na razvoju nove ABA lige u ulozi sportskog direktora.

Portal Analitika