Društvo

UCG uređuje plato ispred Rektorata u Podgorici

Početak studijske 2019/20. godine na Univerzitetu Crne Gore (UCG) obilježili su radovi na uređivanju platoa ispred Rektorata UCG, osavremenjivanje nastavnog prostora i kupovina nove opreme, kazali su iz Univerziteta.
UCG uređuje plato ispred Rektorata u Podgorici
Portal AnalitikaIzvor

„Uz želju da studenti i nastavno osoblje novu studijsku godinu započnu u što prijatnijem ambijentu, univerzitetska akcija uređenja platoa, koja je u toku, ujedno je nastavak kampanje revitalizacije zelenih površina i prostornog oplemenjivanja univerzitetskih kampusa", navodi se u saopštenju.

 

ucg3

Oni su podsjetili da je u novembru 2018. godine, posađeno 140 sadnica, povodom obilježavanja 140 godina od priznanja Crne Gore na Berlinskom kongresu.

Takođe, u kampusu tehničkih fakulteta rektori državnih univerziteta Jugoistočne Evrope i Zapadnog Balkana, su tokom održavanja četvrtog Rektorskog foruma i istovremeno obilježavanja 45 godina od osnivanja Univerziteta Crne Gore, posadili 45 sadnica, u aprilu ove godine.

 

ucg2

 

„Oplemenjivanjem prostora u urbanoj sredini Univerzitet Crne Gore nastoji da promoviše društveno odgovorno ponašanje i investira u zdraviju budućnost Podgorice i Crne Gore“, zaključili su.

Portal Analitika