Crna hronika

Sarvan pristao na psihološko testiranje

Emir Sarvan, optužen za ubistvo tetke Durije Pojatić, pristao je juče da vještaci urade sa njim psihološko testiranje o procjeni ličnosti.
Foto: I. Božović
Foto: I. Božović
PobjedaIzvor

Sarvan je, takođe, sutkinji Vesni Moštrokol saopštio i da više neće da ga brani advokat Vladislav Anđelić i da kao njegov branilac ostaje samo advokat Damir Lekić.

Na prethodnom pretresu on je odbijao da se uradi psihološko testiranje, tvrdeći da su mu pitanja dosadna.

Prema navodima optužnice, Sarvan je 30. oktobra prošle godine na svirep način s umišljajem ubio tetku u njenom stanu na Bulevaru Svetog Petra Cetinjskog u Podgorici. Prije nego što je Pojatić ugušio držeći joj šakama zatvorene nos i usta, Sarvan je žrtvu izudarao nogama, rukama i kutlačom po glavi i tijelu. Od siline udaraca Pojatić je pala na pod, a Sarvan je nastavio da je udara.

Obdukcijom tijela Pojatić konstatovani su mnogobrojni podlivi, razderotine i oguljotine na glavi i prelom 13 rebara sa obje strane tijela.

Zastupnik optužnice, tužiteljka Tatjana Begović, navodi i da dok je optuženi šakama držao zapušene nos i usta, žrtva je za to vrijeme usljed nanijetih tjelesnih povreda i ugušenja trpjela bolove i strah jakog intenziteta.

Sarvan se u istrazi branio ćutanjem. Suđenje se nastavlja 26. novembra.

Portal Analitika