Fudbal

Bajern ponizio Totenhem u Londonu, pobjede Juventusa, PSŽ-a i Atletika

Fudbaleri Bajerna iz Minhena pobijedili su Totenhem rezultatom 7:2 u drugom meču grupe B ovosezonskog izdanja Lige šampiona.
Bajern ponizio Totenhem u Londonu, pobjede Juventusa, PSŽ-a i Atletika
Portal AnalitikaIzvor

Utakmica u Londonu bila je fantastična, praznik za oči, narodski rečeno. Odmah po sudijskom zvižduku je Bajern krenuo na gol Totenhema i stvorio nekoliko opasnih prilika, ali se mreža nije zatresla.

Međutim, nismo dugo čekali da bismo vidjeli prvu promjenu rezultata, pošto je Son u 12. minutu utakmice dobio sjajnu asistenciju od Ndembelea i poslao loptu iza leđa Manuela Nojera.

bajernligasampionaNormalno, Bajern je svoj odgovor poslao za svega dva minuta, a "poštar" je bio Džošua Kimih koji je glavom poslao loptu pravo u mrežu Totenhema i imali smo neriješen rezultat poslije 14 minuta utakmice.

Nekoliko fantastičnih šansi imali su fudbaleri Totenhema, prije svega Son i Hari Kejn dok je Bajern zaprijetio preko Filipa Kutinja. Iako je padala jaka kiša, tempo utakmice nije jenjavao, pa smo vidjeli prelijep pogodak u posljednjim momentima prvog dijela.

bajerntotenhemLevandovski je bio okrenut leđima, nije gledao na gol Totenhema i onda je iz okreta ispalio pravu raketu i poslao loptu uz desnu stativu za preokret Bajerna 1:2.

U drugom poluvremenu smo takođe mogli da vidimo fantastičan fudbal. Igralo se samo osam minuta kada je po lijevoj strani probio Serž Gnabri, a njegov munjevit prodor djelovao je nezaustavljivo i poslije tog prodora postignut je pogodak, pa je Bajern uvećao prednost na 3:1.

Pravi blickrig njemačke ekipe. Poslije dva minuta je Serž Gnabri ponovo bio u centru pažnje, pošto je uspio da prevari odbranu Totenhema i da lijevom nogom uz pomoć desne stative postigne i četvrti pogodak za Bavarce.

Totenhem se svojski potrudio da utakmica ostane živa. U 61. minutu je u kaznenom prostoru sapleten je bio Rouz, a odgovornost preuzeo Hari Kejn i pošto je bio precizan, smanjio je razliku na 4:2.

Ko bi rekao da će ovo biti sve što smo vidjeli od Totenhema? Bajern je u nastavku utakmice preko Serža Gnabrija i Roberta Levandovskog uspio da postigne još tri gola i u potpunosti ponizi ekipu Totenhema i to pred njihovim navijačima u Londonu. 

olimpijakosciganikoreografijaFudbaleri Crvene zvezde pobijedili su Olimpijakos sa 3:1 u drugom kolu grupe B Lige šampiona. Crveno-beli su gubili na poluvremenu, ali su odigrali izuzetno u drugom poluvremenu i došli do velikog preokreta.

Strijelci za crveno bijele bili su rezervista Vulić. Milunović i Boaći. 

Zvezda sada ima tri boda i nalazi se na drugoj poziciji na tabeli iza neprikosnovenog Bajerna iz Minhena, dok joj u leđa gledaju Olimpijakos i Totenhem.

falkaogalata

U Grupi A, dočekao je Pari Sen Žermen prvijenac Maura Ikardija u dresu pariskog kluba. Ekipa Tomasa Tuhela trijumfovala je u Istanbulu protiv Galatasaraja sa 1:0, a Argentinac je postavio konačan rezultat u 52. minutu susreta.

mansitiligasmpionaMančester siti je uz dosta muke savladao Dinamo iz Zagreba, koji se herojski držao sve do 66. minuta kada je Hrvatima presudio Rahim Sterling. Konačnih 2:0 postavio je Filip Foden u petom minutu nadoknade vremena.iguainjuveJuventus je rutinski slavio protiv Bajera iz Leverkuzena, Iguain je "staru damu" doveo u vođstvo u 17. minutu, da bi u drugom poluvremenu svaku dilemu otklonili Bernardeski u 62. i Ronaldo u 89. minutu susreta.

Atletiko Madrid je pobijedio u Moskvi, pala je Lokomotiva golovima Žoaoa Feliksa u 48. minutu i Toma Partija deset minuta kasnije.
 

Portal Analitika