Društvo

Azra Jasavić i Nebojša Vučinić predloženi za ombudsmana

Na javni poziv za predlaganje kandidata za Zaštitnika ljudskih prava i sloboda Crne Gore, koji je raspisao predsjednik Crne Gore Milo Đukanović, dostavljeno je deset obrazloženih predloga, od kojih, kako je saopšteno iz kabineta predsjednika, dva kao nepotpuni nijesu razmatrani.
Azra Jasavić i Nebojša Vučinić predloženi za ombudsmana
Portal Analitika/MinaIzvor

Na listi kandidata su Azra Jasavić, Jelena Ružičić, Nebojša Vučinić, Nikola Belada, Radenko Lacmanović, Siniša Bjeković, Valentina Radulović Šćepanović i Zdenka Perović.

Iz kabineta predsjednika su kazali da listu objavljuju „na osnovu potpunih i blagovremenih predloga dostavljenih od strane zainteresovanih stručnih i naučnih institucija i nevladinih organizacija, čija je osnovna djelatnost zaštita ljudskih prava i sloboda“.

„O održavanju najavljenih konsultacija, ovlašćeni predlagači kandidata za Zaštitnika ljudskih prava i sloboda Crne Gore, biće uredno obaviješteni“, kaže se u saopštenju.

Javni poziv za predlaganje kandidata za Zaštitnika ljudskih prava i sloboda Crne Gore raspisan je 1. septembra, a bio je otvoren do 27. septembra. 
 

 

Portal Analitika