Košarka

Subotić: Budućnost je veliki klub i mora da bude u vrhu

Iskusni stručnjak, nekadašnji igrač Ljubljanske Olimpije i Solunskog Arisa, pa vrlo uspješan trener najboljih grčkih i hrvatskih klubova, selektor Slovenije i Libana Slobodan Subotić vratio se u Crnu Goru nakon 44 godine. Prihvatio je izazov i čeka ga veliki i ozbiljan posao.
Subotić: Budućnost je veliki klub i mora da bude u vrhu
Nova MIzvor

„Ovo nije ona Crna Gora koju sam napustio prije 45 godina. Ovo je moderna Crna Gora koja se razvija, raste...Podgorica je grad koji ide na evropski nivo. Moje mišljenje je, jer sam imao ovog ljeta i priliku da obiđem Porto Montenegro, Portonovi, Herceg Novi, Budvu, da ako se naprave putevi, ako se uloži više u infrastrukturu, Crna Gora biće Monte Karlo, biće država koja će moći da živi od turizma i to ne samo u primorskim gradovima. Bili smo na pripremama u Kolašinu i vidio sam ljepote tamo... Stvarno Crna Gora ima nevjerovatno lijepu prirodu i to treba iskoristiti.“, rekao je Subotić za Novu M. 

Nova M: Gdje je Budućnost u ovom trenutku? Na kojem je nivou, sa obzirom na to da je predsezona pokazala i dobrih i loših stvari? Sezona kreće u srijedu Malaga i Eurokup, a potom, u nedjelju, ABA liga i domaćinstvo Zadru.
SUBOTIĆ:
Mislim da smo negdje na 60-70 odsto od onoga šta želimo. Prije svega imamo deficit na pozicijama 'tri' i 'četiri'. Uvijek volim javno da govorim, a ne da se nešto po kuloarima priča i nagađa – nijesmo zadovoljni sa onim šta pruža Vud i na toj poziciji tražimo 'trojku' ili 'četvorku', igrača koji može da nam osigura da Ilić što prije dođe u onu formu koju želimo i da se Nikola (prim.aut. Ivanović) vrati. Vidjelo se u Zagrebu, pogotovo u toj utakmica sa Cedevitom, da nemamo snage, roster i širinu da igramo dvije utakmice u dva dana, a toga će biti u sezoni, tako da nam je potrebno da se 'raširimo'. Zadovoljan sam kako momci rade i tu nema nikakve zamjerke. Dosta toga treba posložiti, imali smo tek osam zajedničkih treninga. Ali, moramo biti spremni, nema kukanja i plakanja. 

Nova M: Crnogorci, uopšte ljudi na ovim prostorima su vrlo često nerealni. Traže i nemoguće. Kakvu vidite Budućnost? Šta gledaoci, navijači i ljubitelji košarke mogu očekivati i kakvu Budućnost želite?

SUBOTIĆ: Želim vidjeti igrače na parketu koji će se bacati za loptu. Ne samo jednoga, nego sve. To je nemoguće probuditi kod svih, neki jednostavno nijesu takve građe, takvog mentaliteta, ali možda će ih drugi povući. Treba da budemo ono što smo najavili – borbena ekipa. Odigrali smo deset utakmica, a dobili osam i nijesu tu bili sve slabi protivnici, bili su dosta ozbiljni rivali, pokazali smo neki kvalitet, ali to je dosta daleko od onoga šta treba da napravimo i pružimo. Biće teško. Liga je jaka, svi su se pojačali i u Evropi, i u ABA ligi. Ali, ako dobijemo jedno kvalitetno pojačanje koje nam treba u ovom momentu i ako se Nikola vrati i bude na 70 odsto od onog Nikole kada se osvojila ABA liga, ja sam zadovoljan.“

Nova M: Start sezone je tu – u srijedu Malaga. Kakva je i koja poruka Slobodana Subotića navijačima Budućnosti, ljubiteljima košarke uopšte?

SUBOTIĆ: Budite uz nas. Budućnost je veliki klub i mora da bude u vrhu u svim takmičenjima u kojima učestvuje, a mi smo kompetentni i jedini koji smo odgovorni za to.

Portal Analitika