Društvo

DRAGICA SEKULIĆ: Crna Gora svjesna uloge i značaja intelektualne svojine

Crna Gora je u potpunosti svjesna uloge i značaja intelektualne svojine u savremenom društvu, koja je jasno  prepoznata i u crnogorskom ustavu kao najvišem pravnom aktu, kazala je danas ministarka ekonomije Dragica Sekulić na 59. seriji sastanaka skupštine zemalja članica svjetske organizacije za intelektualnu svojinu (WIPO).
DRAGICA SEKULIĆ: Crna Gora svjesna uloge i značaja intelektualne svojine
Portal AnalitikaIzvor

Ministarka je takođe upoznala države članice o napretku koji je Crna Gora  postigla od posljednjeg zasijedanja skupštine zemalja članica svjetske organizacije  za intelektualnu svojinu.

Rečeno je da je Potpisan Memorandum o razumijevanju između Crne Gore i WIPO 2. oktobra 2018. godine koji predstavlja pravi osnov za buduću saradnju nakon čega je uslijedila intezivnija  saradnja na kojoj smo neizmjerno zahvalni.

Sekulić je istakla da je planirano usvajanje nove Nacionalne  strategije, te da se u tom smislu očekuje aktivna podrška WIPO za njegovu implementaciju.

Ministarka je zaključila da Crna Gora prepoznaje WIPO kao vodeći  globalni  forum za intelektualnu svojinu, te stoga ohrabruje sve zajedničke napore WIPO sekretarijata i država članica u njenom daljem razvoju.

Portal Analitika