Crna hronika

Optuženi šest sati iznosili odbranu

Suđenje Nikšićaninu Ranku Raduloviću i grupi koja se tereti da je planirala više likvidacija juče je nastavljeno u Višem sudu. Kako Pobjeda saznaje, dio optuženih je juče šest sati iznosio odbranu.
Optuženi šest sati iznosili odbranu
PobjedaIzvor

Ovaj postupak je od početka zatvoren za javnost pa nijesu poznati detalji sa suđenja. Osim Radulovića, na spisku optuženih su i albanski državljanin Erogen Brajović, Kotorani Igor Vukotić i Nikola Mršić, Nikšićani Radoš Petrušić, Stefan Radulović (22), Luka Radulović (24), Ratko Martinović (38), Darko Vicković (38), Nikola Mandić (20), državljani Bosne i Hercegovine Nenad Lubura (52), Radoje Preradović (54), Miladin Dedović.

Naredbom su obuhvaćeni i Zlatko Matanović iz Skadra i Nikšićanin Stefan Perović. Za Vukotićem i Mršićem raspisane su međunarodne potjernice. Radulović je, prema navodima tužilaštva, planirao likvidacije glavnog specijalnog tužioca Milivoja Katnića, njegovog sina i braće Vilotijević, dok su mete Kotoranina Igora Vukotića, prema optužnom aktu, bile visoko pozicionirani službenici bezbjednosnog sektora – Zoran Lazović, Duško Golubović, Duško Koprivica, njegov sin i osobe iz kavačkog klana. Erogen Brajović sumnjiči se za pripremanje ubistva Vjekoslava Lambulića.

 

 

 

 

Portal Analitika