Region

Crnogorci su nepredati kosovski junaci, koji su se poslije šest vjekova predali

Crnogorci su nepredati kosovski junaci, koji su se poslije šest vjekova predali, izjavio je srpski akademik Matija Bećković.
Crnogorci su nepredati kosovski junaci, koji su se poslije šest vjekova predali
SputnjikIzvor

Rekavši da Milo Đukanović potiče iz časne porodice i da vjeruje da će i Crna Gora povući priznanje Kosova, srpski patrijarh Irinej je poručio crnogorskom predsjedniku da se vrati sebi, svojim korenima i istini, kazao je on za Sputnjik.

"Ne bih se začudio kada bi to Đukanović uradio. Svi znamo što je muka i nevolja, ali isto tako znamo i ko smo i čiji smo, kojim jezikom govorimo, kojim pismom pišemo. I ako bi tako nešto uradio, svi bi ovdje rekli — što sam ti govorio, da li si čuo što je rekao, pa sigurno da je tako", kaže Bećković.

Bećković smatra da patrijarhova izjava ima posebnu težinu, s obzirom da se Crnogorci stalno pozivaju na čojstvo i junaštvo.

"Prije svega, Crna Gora bez Kosova ne postoji. Kosovo je nju stvorilo. Crnogorci su nepredati kosovski junaci, koji su se sada poslije šest vjekova predali. I vjerujem da bi Đukanović takvu odluku i donio, ako ne bi presjekao granu na kojoj sjedi", zaključuje Bećković.

Portal Analitika