Politika

Filipović: Zbijanje redova pred izbore i popis

Bivši potpredsjednik budvanske opštine iz redova Socijaldemokratske partije, koji će biti odbornički kandidat na narednim lokalnim izborima, Ljubo Filipović, kaže za Dnevne novine da je skup u Lastvi Grbaljskoj dio strategije Vlade Srbije u saradnji sa Srbima u regionu, te da sve aktivnosti koje u njihovo ime sprovode crkva, navijačke grupe i brojni festivali imaju jedan cilj – dobar rezultat srpskih partija na narednim parlamentarnim izborima u Crnoj Gori i “zbijanje redova” pred popis 2021. godine.
Filipović: Zbijanje redova pred izbore i popis
Dnevne novineIzvor

Za njega reakcije Dragana Ivančevića “nijesu iskrene”, ali je, takođe, i odgovor DPS “blag i anemičan”.

“Licemjerna je i čudi me blaga reakcija stranaka koje u sebi imaju predznak građanske partije, kao i Crnogorske koja bi trebalo da štiti interese Crnogoraca. To je licemjerno, kao i blaga reakcija DPS-a, koji, ako ovako nastavi da radi prijeti da doživi nikad lošiji rezultat na narednim lokalnim izborima”, kazao je Filipović.

On upozorava da je tokom protekle tri godine u Budvi pojačana aktivnost na promociji politike koja ima srpsko etničko u predznaku.

“Mislim da ćemo se svi iznenaditi kada za godinu, godinu i po budemo vidjeli izmijenjenu demografsku sliku”, ocjenjuje Filipović.

Komentarišući poruke sa skupa, bivši potpredsjednik budvanske opštine kaže da i provlačenje priče o navodnoj autonomiji Boke takođe ima za cilj pripremu za predstojeće izbore i popis stanovništva.

“Vjerujem da je Crna Gora ozbiljna država u kojoj je nemoguće izazvati potrese koji bi mogli ugroziti naš teritorijalni integritet i nezavisniost. Ovo su samo neiskrene političke egzibicije koje služe za ispunjavanje strategije Srbije. Pitanje je kakav će biti odgovor svih nas koji budućnost vidimo u multietničkoj, multikulturalnoj, građanskoj državi, koja etničko priznaje, ali se prema njemu ne odnosi kao nečemu što je presuđujuće u njenom državnom određenju”, kazao je Filipović za DN.

Portal Analitika