Podgorica

Savković Vukčević podnijela ostavku, Koprivica preuzima Gradsko pozorište

Dramski pisac, dramaturg, scenarista, profesor dramaturgije na Fakultetu dramskih umetnosti Univerziteta u Beogradu i Fakultetu dramskih umjetnosti na Cetinju Stevan Koprivica biće novi direktor Gradskog pozorišta. Ovu ustanovu preuzeće od Nele Savković Vukčević koja je podnijela ostavku na ovu funkciju, piše Dan.
Savković Vukčević podnijela ostavku, Koprivica preuzima Gradsko pozorište
Portal AnalitikaIzvor

Koprivica je za Dan potvrdio je da je predložen za direktora Gradskog pozorišta.

“Tačno je da sam predložen, ali zakonska procedura još nije završena”, saopštio je Koprivica.

U mandatu direktora Gradskog pozorišta Nela Savković Vukčević provela je samo sedam mjeseci.

Funkciju je zamijenila poslaničkom u državnom parlamentu. Ostavku na funkciju direktora Gradskog pozorišta Nela Savković Vukčević je dostavila odboru za izbor i imenovanje, a nakon što ovo radno tijelo da saglasnost, ona će na sjednici gradskog parlamenta 1. oktobra biti razriješena.

Savković Vukčević je u Gradsko pozorište prešla iz Sekretarijata za kulturu i sport na čijem je čelu bila od januara 2015. godine do decembra 2018. godine. U vrijeme mandata sekretara od Glavnog grada je dobila 50 hiljada eura za poboljšanje uslova stanovanja.

Osim što se čeka imenovanje direktora Gradskog pozorišta, ova ustanova čeka i završetak zgrade u centru grada.

Kamen temeljac za ovaj objekat postavljen je 10. oktobra 2016. godine a rok završetka radova bio je 10. oktobar prošle godine godine. Međutim, ni taj rok nije ispoštovan, a kada će još uvijek se ne zna.

Zgrada je još uvijek u izgradnji, a tek nakon toga slijedi opremanje koje zbog specifičnosti može potrajati.

Portal Analitika