Crna hronika

Ispunjeni uslovi za izručenje Jovana Vukotića Crnoj Gori

Viši sud u Beogradu juče je donio je rješenje po kom su ispunjene zakonske pretpostavke da se pravosudnim organima Crne Gore izruči Kotoranin Jovan Vukotić (38), koji je u toj zemlji osumnjičen za teško ubistvo u pokušaju i nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija – prenose srpski mediji.
Ispunjeni uslovi za izručenje Jovana Vukotića Crnoj Gori
Nova PobjedaIzvor

Krivično vanpretresno vijeće Višeg suda u Beogradu donijelo je rješenje na sjednici održanoj 26. septembra, a protiv tog rješenja dozvoljena je žalba Apelacionom sudu u Beogradu, u roku od tri dana od dana prijema pismenog otpravka rješenja. Vukotić prema evidenciji bezbjednosnog sektora, sa sugrađaninom Igorom Dedovićem i bratom Igorom predvodi škaljarski kriminalni klan. 

Vukotić je u zatvoru u Srbiji jer je osuđen zbog falsifikovanja isprava na 15 mjeseci zatvora, a Crna Gora ga potražuje zbog tri istrage, u dvije se sumnjiči za pokušaj ubistva, a u jednoj za utaju poreza. Za Kotoraninom su crnogorske vlasti raspisale međunarodnu potjernicu i očekuju da bude izručen našim vlastima nakon Kotoranin ima pravo žalbe na odluku Višeg suda u Beogradu Ispunjeni uslovi za izručenje Jovana Vukotića Crnoj Gori što odleži zatvorsku kaznu u Srbiji. Crnogorske vlasti ga potražuju zbog sumnje da je 2016. godine učestvovao u ranjavanju Vojina Stupara i Miloša Radonjića – članova kavačke grupe, a njegovo ime povezuje se i sa napadom na Tamaru Zvicer, ženu Radoja Zvicera. 

Protiv njega je u toku istraga u Osnovnom tužilaštvu zbog sumnje da je utajio poreze i doprinose. Prvom prijavom Vukotić se tereti da je 27. marta 2016. godine sa Igorom Dedovićem i Milićem Minjom Šakovićem pucao na Stupara i Miloša Radonjića. Šahović je uhapšen 7. februara, dok je Dedović nedostupan našim istražiteljima i za njim je raspisana crvena međunarodna potjernica. Šahović je nakon skoro šest mjeseci provedenih u pritvoru napustio istražni zatvor jer je sudija za istrage usvojio zahtjev njegovih advokata da se brani sa slobode. 

Vukotić je u fokusu istražitelja i zbog događaja od 23. maja 2016. godine u Dobroti kada je pucano na Tamaru Zvicer, ženu Radoja Zvicera – vođe kavačkog kriminalnog klana. Policija ga sumnjiči da je on iz pištolja ispalio više hitaca u Tamaru Zvicer, ali ona u tom napadu nije povrijeđena. On joj je, prema nalazima iz istrage, vozilom ,,audi“ prilikom mimoilaženja, prvo prepriječio put dok je bila za volanom ,,golfa“, a zatim je u njenom pravcu ispalio hitac iz pištolja.
 

Portal Analitika