Društvo

Najava: Sjutra počinje akcija čipovanja pasa

Uprava za bezbjednost hrane, veterinu i fitosanitarne poslove obavještava vlasnike pasa i širu javnost da od sjutra, 28. septembra, počinje identifikacija i registracija pasa, kao i vakcinacija protiv bjesnila. 
Najava: Sjutra počinje akcija čipovanja pasa
Portal AnalitikaIzvor

Identifikacija i registracija će se sprovoditi na cijeloj teritoriji Crne Gore u registrovanim veterinarskim ambulantama. Sve veterinarske ambulante su pruzele čipove, pasoše i vakcine protiv bjesnila. 

Identifikaciji pasa podliježu svi psi koji nijesu identifikovani u skladu sa propisima, kao  i  novorođeni psi, najkasnije 90 dana od datuma rođenja, odnosno prilikom prve vakcinacije protiv virusnih bolesti ili napuštanja legla. 

Čipovanjem pasa stvoriće se uslovi za identifikovanje vlasnika pasa u svakom trenutku, utvrđivanje zdravstvenog statusa pasa, čime će se poboljšati i odgovornost držalaca životinja.

Zvaničan početak ove aktivnosti značajne za odgovorno držanje pasa, unapređenje zaštite njihovog zdravlja i dobrobiti, kao i rješavanje niza izazova vezanih za populaciju pasa, počeće na Svjetski dan borbe protiv bjesnila koji se obilježava 28. septembra.

Početak ove akcije biće obilježen u VA „Animavet“ (ulica Marka Radovića br 18, Iza Delta City), sa početkom u 10,00h.

Portal Analitika