Društvo

Udruženje državnih tužilaca CG: Podržavamo Stankovića i Katnića kao časne profesionalce

Kao strukovno udruženje imamo moralnu obavezu i profesionalnu potrebu da jedinstveno i odlučno podržimo vrhovnog državnog tužioca, Ivicu Stankovića i glavnog specijalnog tužioca, Milivoja Katnića, kao časne profesionalce i saopštimo stav – da borba protiv kriminala nema alternativu! - saopšteno je iz Udruženja državnih tužilaca Crne Gore.
Udruženje državnih tužilaca CG: Podržavamo Stankovića i Katnića kao časne profesionalce
Portal AnalitikaIzvor

''Povodom tendencioznih i neutemeljenih serija napada na Državno tužilaštvo Crne Gore i najviše predstavnike ovog državnog organa, kao strukovno udruženje čiji su članovi državni tužioci, izražavamo ozbiljnu zabrinutost u odnosu na pojedine javno iznijete stavove prema ukupnoj tužilačkoj organizaciji. Udruženje državnih tužilaca Crne Gore jedinstveno je u stavu da lica sa potjernice koja se skrivaju od nadležnih državnih organa, bez obzira na podršku koju dobijaju sa različitih adresa, niti bilo ko drugi, neće uspjeti u namjeri da Državno tužilaštvo skrenu sa osnovnog zadatka i spremnosti da se obračuna sa svim vidovima kriminala i da privede pravdi sve učinioce krivičnih djela'', navodi se u saopštenju.

Oni dodaju da podržavaju Stankovića i Katnića i da borba protiv kriminala ne može imati alternativu.

''Kao strukovno udruženje imamo moralnu obavezu i profesionalnu potrebu da jedinstveno i odlučno podržimo vrhovnog državnog tužioca, Ivicu Stankovića i glavnog specijalnog tužioca, Milivoja Katnića, kao časne profesionalce i saopštimo stav – da borba protiv kriminala nema alternativu! Udruženje očekuje da će Specijalno državno tužilaštvo zakonito i na temelju čvrstih dokaza, blagovremeno razriješiti aktuelnu krivično-pravnu stvar. Naročito zabrinjava činjenica da pokušaji diskreditacije državnotužilačke organizacije ne dolaze slučajno u vrijeme isteka mandata vrhovnog državnog tužioca Ivice Stankovića i prelaska ove značajne funkcije u v.d.stanje'', ističe se u saopštenju.

Oni pozivaju javnost da objektivno sagledava cijelu situaciju.

''Da ne nasijeda na plasirane podvale iz redova kriminalnih grupa, koje pored svih napora, neće uspjeti u namjeri da uzdrmaju rad Državnog tužilaštva i integritet nosilaca najviših tužilačkih funkcija'', zaključuje se u saopštenju.
 

Portal Analitika