Politika

LP: Zabrinuti smo zbog skupa u Budvi, ekstremne poruke mržnje

Liberalna partija zabrinuta je zbog događaja na kojem se najavljuje dolazak srpskog patrijarha Irineja u Budvu. U najavama ovog skupa eksalirala je šokantna nacionalistička netrpeljivost, mržnja i revizionizam, poručuju iz ove partije.
LP: Zabrinuti smo zbog skupa u Budvi, ekstremne poruke mržnje
Portal AnalitikaIzvor

- Dodatno, dolaskom poglavara Srpske crkve, koji je od ranije poznat po ekstremističkim stavovima uperenim protiv naše države, plašimo se da to može ostaviti negativne posljedice u javnosti i među građanima Crne Gore,kao građanske države.

Osim toga, pojedini govornici i učesnici na ovom skupu, osuđivani su kriminalci i osvjedočeni ratni zločinci i propagatori bratoubilaštva i kravavih sukoba '90.-ih godina prošlog vijeka,na ovim prostorima.

Sakupljanje takvih ličnosti koji će se sa svih strana sliti u Crnu Goru, odnosno u Budvu, i to u organizaciji organa lokalne vlasti, moralo bi da zabrine  nadležne organe i službe odgovorne za bezbijednost države i građana.

Liberalna partija poziva nadležne državne organe da sa posebnom pažnje isprate ovakve manifestacije i ličnosti koje direktno ugrožavaju građanski sklad i mir ali i podrijevaju samobitnost Crne Gore i crnogorskog naroda ali i drugih naroda u državi.

Svaka nezakonita radnja, raspirivanje mržnje, nacionalizma i bilo kakav ekstremizam i nepočinstvo, moraju biti najoštrije sankcionisani a počiniocima se staviti do znanja da su nepoželjni u Crnoj Gori - kaže se na kraju saopštenja LP.

Portal Analitika