Društvo

Konkurs za doktorske studije biće raspisan u ponedjeljak

Univerzitet Crne Gore (UCG) raspisaće u ponedjeljak konkurs za upis na doktorske studije za studijsku 2019/20. godinu, prema kojemu ima 104 mjesta na 15 fakulteta.
Konkurs za doktorske studije biće raspisan u ponedjeljak
MinaIzvor

Predsjednik Centra za doktorske studije UCG Predrag Miranović kazao je da će školarina biti hiljadu EUR po semestru.

Najviše mjesta ima na Elektrotehničkom i Prirodno - matematičkom fakultetu po 15, na Medicinski 12 i Fakultetu za sport i fizičko vaspitanje i Pomorskom fakultetu po deset mjesta.

Na Filozofskom fakultetu ima sedam slobodnih mjesta, Biotehničkom, Građevinskom, Mašinskom, Pravnom, Ekonomskom i Fakulteti za turizam i hotelijerstvo po pet.

Doktorske studije na Filozofskom i Fakultetu političkih nauka može upisati dvoje studenata, a na Metalurško – tehnološkom jedan.

„Pravo prijave na konkurs za upis imaju kandidati koji su stekli diplomu akademskog naziva magistra iz odgovarajuće oblasti nauka/umjetnosti, odnosno akademsku diplomu regulisanih profesija nakon stečenih najmanje 300 ECTS kredita“, ističe se u sopštenju.

Upis je na konkurentskoj osnovi, u skladu sa prosječnom ocjenom na prethodnom nivou studija, nakon sprovedenog postupka rangiranja.

„Svi detalji o upisu biće naznačeni u tekstu konkursa, a studentima će za sve dodatne informacije biti na raspolaganju komisije za doktorske studije na fakultetskim jedinicama, kao i studentske službe fakulteta“, navodi se u saopštenju.

Portal Analitika