Politika

SNP traži pokretanje postupka razrješenja Ivice Stankovića

Nedavno objavljeni snimak, na kojem se čuje kako Duško Knežević i bivši sekretar Vrhovnog državnog tužilaštva Nenad Vujošević, razgovaraju o novcu kojim je navodno potkupljivan vrhovni državni tužilac Ivica Stanković, pokazao je još jednom u kakvoj državi živimo, ocijenio je sekretar Izvršnog odbora Glavnog odbora SNP-a Dragan Vukić
SNP traži pokretanje postupka razrješenja Ivice Stankovića
Portal AnalitikaIzvor

“Umjesto vladavine prava i pravde, na snazi je vladavina onih koji imaju novac. Umjesto principa na kojima bi trebalo da počiva pravni sistem, a to su ustavnost, zakonitost, samostalnost i nezavisnost, pojedinim funkcionerima vlasti draži su crni fondovi. Zakon, koji bi trebalo da bude osnovno oružje za borbu protiv organizovanog kriminala i korupcije, grubo je pogažen upravo od strane onih koji bi trebalo da ga beskompromisno primjenjuju”, naveo je Vukić u izjavi dostavljenoj Portalu Analitika

Istakao je da se, iako je Nenad Vujošević u međuvremenu promijenio mišljenje i svu krivicu svalio na Duška Kneževića, ljaga koja je bačena na Vrhovno državno tužilaštvo ne može sprati tako lako. 

“VDT je već neko vrijeme u v.d. stanju, a iz vlasti je najavljena mogućnost biranja tužioca prostom većinom, što odgovara samo vladajućoj koaliciji. SNP će se protiv takvog rješenja snažno zalagati, a nadamo se, i ostatak opozicije. Zbog toga, jedini izlaz iz pomenute situacije bio bi podnošenje ostavki odgovornih u tužilaštvu kao moralni čin. Ovo je neophodno jer samo depolitizacija i nezavisnost pravosudnih organa mogu popraviti narušeni ugled ove grane vlasti. Međutim, kako smo sigurni da to vrhovni državni tužilac neće učiniti, Socijalistička narodna partija od Ministarstva pravde Crne Gore traži hitno pokretanje postupka razrješenja gospodina Stankovića”, naglasio je Vukić i podvukao da bi, uz potrebnu saglasnost Tužilačkog savjeta, Skupština Crne Gore mogla nesmetano da donese odluku kojom bi se sankcionisala zloupotreba ovlašćenja i skrivena primjena ili neprimjena zakona. 

“Samo tako će se zaštititi interesi države i građana, pokazati međunarodnoj zajednici da smo ozbiljni u namjeri da jačamo vladavinu prava i nastaviti naš evropski put”, zaključuje Vukić. 
 

Portal Analitika