Fudbal

Igrači Derbi Kauntija pijani napravili udes, kapiten završio sezonu

Fudbaleri engleskog drugoligaša Derbi Kauntija doživjeli su saobraćajnu nezgodu nakon klupske večere, a zbog zadobijenih povreda sezona je gotova za kapitena Ričarda Keoga.
Igrači Derbi Kauntija pijani napravili udes, kapiten završio sezonu
24sata.hrIzvor

On je u nezgodi povrijedio koljeno i članak, zbog čega sigurno neće nastupati ove sezone.

Keog je imao nesreću sa saigračima Tomom Lorensom i Mejsonom Benetom nakon organizovanog okupljanja igrača na kojem se kuglalo, jelo i previše popilo. Lorens i Benet su nakon nezgode uhapšeni.

Iako je većina igrača nakon večere otišla kući, nekoliko njih je nastavilo da pije u izlasku. Pod uticajem alkohola su sjeli u automobile i ubrzo doživjeli udes.

"Igrači su morali da znaju kada da prestanu, ali i da ne sjedaju u automobil u alkoholisanom stanju. Kao posljedica vožnje u pijanom stanju Keog je povrijedio koljeno te je za njega sezona završena", piše u zvaničnom saopštenju Derbija, prenosi "24sata.hr".

"Igrači koji su učestvovali u incidentu biće pod istragom kluba, a uz bilo koju kaznu koja će im biti izrečena biće dodat i društveno koristan rad u zajednici. One koji su učestvovali u incidentu očekuju ozbiljne kazne, ali ćemo ih podržati u povratku u ekipu", dodao je klub.

Ubrzo nakon nezgode proširio se snimak pijanog Beneta. Snimio ga je veznjak Tom Hadlston u toaletu, a na videu se vidi da je igraču bilo strašno loše. Imao je mučninu i povraćao je. Saigrači su ga za to vrijeme zezali da je popio premalo. Na jednom snimku se čuje kako ga neko pita da li je dobro, na šta je on odgovorio:

"Ne, sklonite telefone".

Nezgoda se dogodila u utorak poslije ponoći. Lorens je upravljao Range Roverom, a za volanom Mercedesa je bio Benet. 

Nakon nezgode njih dvojica su uhapšeni, a u oktobru će biti izvedeni pred sudiju.
 

Portal Analitika