Crna hronika

Slobodan Kašćelan: Branio sam goli život

Advokat Dragoljub Đukanović, koji zastupa Slobodana Kašćelana, optuženog za pokušaj ubistva Igora Markovića u Prčanju 2010. godine, u završnim riječima tražio je oslobađajuću presudu za njegovog klijenta.
Slobodan Kašćelan: Branio sam goli život
M.L.
M.L.Autor
Nova PobjedaIzvor

- Postupao je u nužnoj odbrani, pa se nikako ne može raditi o krivičnom djelu koje je predstavljeno optužnicom Višeg državnog tužilaštva. Nijedan od ovih metaka nije usmjeren ka bilo kome, u pravcu bilo koga. Ovdje se eventualno može raditi o nekom drugom krivičnom djelu, ali nikako o ubistvu u pokušaju - istakao je Đukanović.

Optuženi Kašćelan prihvatio je završne riječi branioca, dodajući da je spornog dana branio svoj život.

- Ja sam tog dana goli život branio. Čovjek je do mog stola došao naoružan, obratio mi se drskim tonom, rekao mi da krenem. Sto hiljada puta bih ovo uradio, branio bih svoj život svim silama i ako postoji nužna odbrana, ovo je - rekao je Kašćelan.

Okrivljeni Igor Marković rekao je da mu je žao što je uopšte došlo do ovoga i da on ni u jednom trenutku nije imao namjeru da ugrozi Kašćelana niti bilo koga drugog.

Đorđe Đikanović, advokat Markovića, zatražio je oslobađajuću presudu i za Markovića navodeći da u njegovim radnjama nema elemenata bića krivičnog djela u kom su ugroženi život i tijelo.

S druge strane, tužilac Zoran Vučinić ostao je pri navodima optužnice.

Presudu će 16. oktobra donijeti sudija Predrag Tabaš.

U Prčanju, 2010. godine, na parkingu su Kašćelan i Marković pucali jedan na drugoga. Presudom iz 2014. godine Kašćelan je osuđen na dvije godine i osam mjeseci zatvora zbog pokušaja ubistva Markovića I nedozvoljenog držanja oružja, dok je Marković osuđen na dvije godine i dva mjeseca zatvora zbog pokušaja ubistva Kašćelana i nedozvoljenog držanja oružja. Odluka je po žalbama vraćena na ponovno odlučivanje.
 

Portal Analitika