Crna hronika

Ubica ispalio hitac u nogu Vučkovića sa metar udaljenosti

Branko Vučković (33) preminuo je u Kliničkom centru Crne Gore od posljedica povreda koje su mu nanijete vatrenim oružjem u srijedu veče, 45 minuta prije ponoći.
Ubica ispalio hitac u nogu Vučkovića sa metar udaljenosti
Ana Raičković
Ana RaičkovićAutor
Nova PobjedaIzvor

Vučković je u bolnicu primljen sa prostrijelnom ranom u predjelu donjih ekstremiteta.

Policija intenzivno radi na rasvjetljavanju ovog zločina koji se dogodio u Ulici Oktobarske revolucije, u blizini robne kuće Paradizo, ali za sada nema osumnjičenog.

Saslušano je više osoba u svojstvu građana, ali niko nije zadržan. Inspektori rade na utvrđivanju konatakata koje je Vučković imao u posljednje vrijeme, kako bi došli do traga o počiniocu. 

Vučković je bio na motoru kada mu je napadač prišao na metar udaljenosti i ispalio hitac u noge. Dosadašnji tragovi ukazuju da je ubica poznavao navike žrtve.

Čekao je u blizini kafića „Gejming pab“, koji je, kako nam je nezvanično saopšteno, vodio Vučković sa bratom.

Ubica je bio sakriven iza kontejnera i čekao da žrtva dođe.

Kada je parkirao motor, ubica je pucao u njega. Ubrzo je nastala panika, a napadač je pobjegao.

Za sada se ne zna da li je ubica imao pomagača, ali istražitelji ne isključuju i tu mogućnost.

Tragovi zločina ukazuju da napadač najvjerovatnije nije imao namjeru da ubije Vučkovića, jer mu je pucao u noge, već da ga upozori.

Kako nam je nezvanično saopšteno, istražitelji nemaju saznanja da je Vučković član neke organizovane kriminalne grupe. Motiv ubistva još nije poznat, ali istražitelji imaju određena saznanja o sumnjivim poslovima sa drogom. 

Izvori bliski istrazi navode da je Vučković bio u zatvoru zbog droge.

Za Vučkovićem je bila raspisana i međunarodna Interpolova potjernica, zbog počinjenih krivičnih djela teška krađa i otmica.

Uhapšen je prije sedam godina u Lazinama kod Danilovgrada, kada mu je u trag ušla danilovgradska policija tokom rutinske kontrole.

Za Vučkovićem je NCB Interpol Podgorica raspisao međunarodnu potjernicu, a na snazi je bila i nacionalna potjernica od PJ Podgorica, po pravosnažnim presudama za počinjena krivična djela teška krađa i otmica.

Presudom Višeg suda u Podgorici Vučković je ranije osuđen na godinu zatvora.
 

Portal Analitika